Senseo apparaat ontkalken

Binnen een handomdraai

Hoe ontkalk je jouw SENSEO?


Je SENSEO ontkalken doe je uiteraard op de juiste manier. Dit is van belang om te kunnen genieten van heerlijke SENSEO koffie! Volg de ontkalk routine die hoort bij jouw apparaat. Selecteer hieronder de SENSEO voor een duidelijke ontkalk instructie. Dan heb je de koffiemachine binnen een handomdraai ontkalkt.

Bij sommige SENSEO apparaten is er een kalk lampje aanwezig op het apparaat. Wanneer de koffiemachine op de juiste wijze is ontkalkt, zal het kalk lampje niet meer branden. Het kalk lampje gaat weer branden nadat je ongeveer 400 kopjes koffie hebt gezet. Wanneer het kalk lampje brandt, geeft je SENSEO aan dat het apparaat ontkalkt moet worden.

Heeft je SENSEO geen kalk lampje, ontkalk dan je SENSEO elke 3 maanden.

Wat heb je allemaal nodig om de koffiemachine te ontkalken:
• De juiste SENSEO ontkalk routine. Hieronder selecteer je eenvoudig jouw SENSEO voor een duidelijke ontkalk omschrijving en filmpje.
• De speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. Onderaan deze pagina vind je deze ontkalker, inclusief bestelmogelijkheid.
• Een opvang bak van minimaal 1,5 liter die onder je SENSEO past.

Selecteer hier jouw SENSEO voor een duidelijke ontkalk instructie

SENSEO® Switch

De juiste ontkalker voor jouw SENSEO (HD7011/00 en HD7012/00)


Speciaal ontwikkeld voor alle SENSEO apparaten

Je kan langer van je SENSEO genieten wanneer je deze regelmatig ontkalkt met de speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. De SENSEO ontkalker geeft je een optimaal resultaat. Het verwijdert kalkdeeltjes, zodat de verse smaak van SENSEO koffie volledig tot zijn recht komt. Het citroenzuur dat wordt gebruikt in deze ontkalker verbetert het ontkalkingsproces zonder de SENSEO te beschadigen.

Waarschuwing

Gebruik nooit een ontkalker op basis van een anorganisch zuur, zoals zwavelzuur, zoutzuur, sulfaminezuur en azijnzuur (bijv. azijn). Deze ontkalkers kunnen de SENSEO koffiemachine beschadigen.

Neem contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen
helpen met al jouw vragen