Senseo apparaat ontkalken

Binnen een handomdraai

Hoe uw SENSEO ontkalken


Uw SENSEO ontkalken, dat doet u uiteraard op de juiste manier. Dit is van belang om weer snel te kunnen genieten van SENSEO koffie! Volg de ontkalk routine die hoort bij uw uitvoering.  Selecteer hieronder de SENSEO voor een duidelijke ontkalk instructie. Dan hebt u de koffiemachine binnen een handomdraai ontkalkt.

Bij sommige SENSEO apparaten is er een kalk lampje aanwezig op het apparaat. Wanneer de koffiemachine op de juiste wijze is ontkalkt, zal het kalk lampje niet meer branden. Het kalk lampje gaat weer branden nadat u ongeveer 400 kopjes koffie hebt gezet. Wanneer het kalk lampje brandt, geeft uw SENSEO aan dat het apparaat ontkalkt moet worden.

Heeft uw SENSEO geen kalk lampje, ontkalk dan uw SENSEO elke 3 maanden.

Wat heeft u allemaal nodig om de koffiemachine te ontkalken:
• De juiste SENSEO ontkalk routine. Hieronder selecteert u eenvoudig uw SENSEO voor een duidelijke ontkalk omschrijving en filmpje.
• De speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. Onderaan deze pagina vindt u deze ontkalker, inclusief bestelmogelijkheid.
• Een opvang bak van minimaal 1,5 liter die onder je SENSEO past.

Uw SENSEO ontkalken met de juiste ontkalker (HD7011/00 en HD7012/00)


Speciaal ontwikkeld voor alle SENSEO apparaten

U heeft het langst plezier van uw SENSEO  als u deze regelmatig ontkalkt met de speciaal ontwikkelde SENSEO ontkalker. De SENSEO ontkalker geeft u een optimaal resultaat. Het verwijdert kalkdeeltjes, zodat de verse smaak van SENSEO koffie volledig tot zijn recht komt. Het citroenzuur dat wordt gebruikt in deze ontkalker verbetert het ontkalkingsproces zonder de SENSEO te beschadigen.

Waarschuwing

Gebruik nooit een ontkalker op basis van een anorganisch zuur, zoals zwavelzuur, zoutzuur, sulfaminezuur en azijnzuur (bijv. azijn). Deze ontkalkers kunnen de SENSEO koffiemachine beschadigen.

Neem contact met ons op, zodat we u persoonlijk kunnen
helpen met al uw vragen