Heerlijk dat winterse weer, want daar hoort een typisch winters gerecht bij: snert! Erwtensoep maken duurt normaal gesproken vrij lang, omdat u de erwten moet weken. Mocht u door de weeks weinig tijd hebben, of gewoon zin hebt in een snelle soep, dan kunt u deze erwtensoep bereiden in slechts 20 minuten
Porties 4, Voorbereidingstijd 0-5 minuten, Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 kleine prei
- 50 gram knolselderij
- 2 kleine wortels
- 1 kleine ui
- 2 runderbouillon tabletten
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 rookworst
Bereiding
- 1. Was de groentes en snijd deze in grove stukken. Doe alles in de SoupMaker, behalve de rookworst. Vul de SoupMaker met water tot het bovenste streepje.
- 2. Schakel programma 1 in van de SoupMaker. Snijd de rookworst in plakjes.
- 3. Als het programma is afgelopen doet u de rookworst erbij en laat u de soep met deksel erop nog 10 minuten staan.
- 4. Serveer met roggebrood en katenspek. Lekker!