1. Deze kipfilets zijn een smaakexplosie door de gerookte paprikapoeder, terwijl de kruidenboter ervoor zorgt dat het vlees sappig blijft en barstensvol aroma zit. We beginnen met het stomen van de spruitjes zodat ze van binnen volledig gaar zijn. Daarna roosteren we de kipfilets bovenop de spruitjes. Hierdoor worden de spruitjes lekker krokant en nemen ze alle sappen op die vrijkomen tijdens het roosteren. Tip: Pas het type en de hoeveelheid kruiden naar wens aan. Je kunt hier ook gebruik maken van gedroogde kruiden.
2. Begin met het schoonmaken van de spruitjes: snijd de uiteinden eraf, verwijder de verdorde blaadjes en spoel ze af onder stromend water. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper. Leg de spruitjes in de mand van de Air Cooker en plaats de mand op de onderste lade. Zet alles in de Air Cooker en sluit de deksel. Start het apparaat op de aangegeven tijd, temperatuur en vochtigheid.
Air Cooker Instellingen:
Kookmethode: Air steam
3. Maak ondertussen met een scherp mes een diepe snee in het midden van de kipfilets - zorg ervoor dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Breng op smaak met gerookte paprikapoeder, zout en zwarte peper. Zet apart.
4. Schil en snipper de knoflook. Was de verse bieslook, tijm en peterselie en hak alles fijn. Meng de zachte boter met de knoflook, bieslook, tijm, peterselie, zwarte peper, zout en citroensap.
5. Gebruik een theelepel om elke kipfilet gelijkmatig te vullen met de kruidenboter.
6. Open na het stomen de Air Cooker en leg de gevulde kipfilets op de spruitjes. Sluit de deksel en herstart het apparaat op de aangegeven tijd, temperatuur en vochtigheid.
Air Cooker Instellingen:
Kookmethode: –
7. Haal het gerecht na het bakken uit de Air Cooker. Laat de kipfilets 5 minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt en serveert.