Leestijd: 4 Min
We weten allemaal dat het belangrijk is om veel groente te eten. En dit is natuurlijk een stuk makkelijker als je de groente echt lekker weet te bereiden! Weten hoelang je verschillende groenten moet koken is hierbij essentieel, want niemand ziet graag halfrauwe aardappelen of tot pap gekookte bloemkool op zijn of haar bord. Hoelang groente stomen, bakken of koken duurt hangt af van de groentesoort (knolgroenten hebben een langere bereidingstijd dan bladgroenten) en van de grootte van de stukken groente. Hier lees je wat de kooktijd van bloemkool, asperges, broccoli en aardappelen is bij verschillende bereidingswijzen.
De meeste mensen vinden broccoli het lekkerst als deze beetgaar is. Tip: De Philips Air Cooker is ideaal om lekkere broccoli te bereiden met minimaal vitamineverlies. Het innovatie keukenapparaat maakt gebruik van NutriFlavor-technologie om de temperatuur, bereidingstijd en vochtigheidsgraad aan de ingrediënten aan te passen. Bovendien behoudt broccoli in de air cooker op de 'Stomen met lucht'-instelling maar liefst 90% van de hoeveelheid vitamine C*. Je kunt natuurlijk andere groenten in de air cooker bereiden, maar ook vlees, vis, brood en desserts.
Bloemkool is een heel veelzijdige groente en kun je dus op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt bloemkool trouwens ook prima rauw eten.
De kooktijd van asperges hangt ervan af of je witte of groene asperges wil bereiden. Voor witte asperges geldt: En voor groene asperges:
De kooktijd van aardappelen varieert sterk: de bereidingswijze, het aardappelras en de grootte van de stukken aardappel hebben hier allemaal invloed op. Een aardappel is gaar als je er gemakkelijk een vork in kunt steken. Tip: Wil je dat je gebakken, geroosterde of gepofte aardappelen sneller gaar zijn? Je kunt ze 5 minuten voorkoken in de magnetron om de bereidingstijd in de pan of oven vrijwel te halveren. Hoelang moet broccoli koken, wat is de kooktijd van bloemkool en hoelang kook je asperges of aardappelen? Je weet de antwoorden nu voor verschillende bereidingswijze, waardoor je dagelijks met het hele gezin kunt genieten van perfect gegaarde groenten! *Getest op broccoli, paprika en peultjes voor 90% vitamine C.