Leestijd: 5 Min
Te lang gekookte broccoli, stinkende bloemkool en slappe asperges... Als je hieraan gewend bent, is het geen wonder dat je denkt dat je niet van groente houdt! Maar wat dacht je van knapperige, frisgroene groenten die nog vol smaak en voedingsstoffen zitten? Met de juiste voorbereidingen, kookmethodes en simpele smaakmakers kun je verschillende soorten groenten perfect bereiden. Van groente die supersnel klaar is tot tips om de meeste voedingsstoffen te behouden: wij hebben alle informatie voor je om heerlijke asperges, bloemkool en broccoli te koken.
Wil je witte of groene asperges bereiden? De voorbereidingen en kooktijd verschillen namelijk. Voorbereiding: Kooktips: De perfecte groene asperges zijn gaar maar nog steeds knapperig, terwijl witte asperges heerlijk zacht mogen zijn zonder uit elkaar te vallen.
Voorbereiding: Kooktips:
Broccoli lekker maken is helemaal niet moeilijk! De bereidingstijd is het belangrijkste bij het bereiden van broccoli; deze maakt het verschil tussen rauwe of juist te gare broccoli en een knapperig, frisgroen bijgerecht.
Je kunt broccoli op veel verschillende manieren klaarmaken, maar dit zijn onze favoriete methoden voor 'perfecte' broccoli:
Er zit een wereld van verschil tussen perfect gekookte bloemkool en te gare bloemkool. Met deze tips bereid je bloemkool zo dat de roosjes zacht zijn zonder uit elkaar te vallen en een lekkere subtiele smaak hebben. Voorbereiding: Kooktips:
Je hebt vast gemerkt dat we stomen aanraden als kookmethode voor alle groenten in dit artikel. Dit is namelijk een van de beste manieren om snel lekkere groente te bereiden met behoud van vitamines. En het beste nieuws: je kunt in principe elke groente stomen en zo bijvoorbeeld ook aardappelen koken. Je kunt bovendien ook paddestoelen en zelfs vlees, vis en zeevruchten stomen. Een apparaat als de Philips Air Cooker maakt het nog makkelijker om verschillende ingredienten te stomen en de Air Cooker kan tot 90% van de hoeveelheid vitamine C in groente behouden*. Nu je weet hoe je heerlijke bloemkool, broccoli en asperges kunt koken, is het simpel om deze tips ook toe te passen op andere groenten. Zo genieten jij en je gezin keer op keer van perfect klaargemaakte groente, vol smaak en voedingsstoffen. *Getest op broccoli, paprika en peultjes voor 90% vitamine C op de 'Stomen met lucht'-instelling.