NL
FR
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Recepten: Chocolate chip cookies

    Chocolate chip cookies

    Chocolate chip cookies

    Met dit eenvoudige recept maak je elke dag een stapel versgebakken koekjes. Deze Amerikaanse klassieker kost slechts 15 minuten voorbereidingstijd en vormt een geweldig dessert of zoete snack. Zie zijn heerlijk zacht, chewy en bezaaid met chocolate chips. De kans groot dat dit de nieuwe favoriet wordt thuis!

    Keukenmachine

    Ingrediënten

    • 410 g bloem
    • 10 g bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 190 g koude boter
    • 200 g basterdsuiker
    • 200 g chocolate chips, puur (gebruik voor het beste resultaat chocolade van hoge kwaliteit en ongeveer 70% cacao)

    Bereiding

      1
    • Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren los. Snijd de boter in kleine blokjes.
    • 2
    • Stap 2: Doe de blokjes boter en de basterdsuiker in de kom van de keukenmachine, bevestig de klopper en mix op stand 2 voor 2 minuten. Voeg de chocolate chips toe en mix voor 20 seconden op stand 1. Voeg vervolgens het eerder bereide bloemmengsel toe en blijf mixen gedurende 1 minuut op stand 1. Schraap de zijkanten van de kom met een siliconen spatel zodat alles deel uitmaakt van het mengsel.
    • 3
    • Stap 3: Giet langzaam de eerder losgeklopte eieren in het mengsel en mix op stand 2 gedurende 30 seconden.
    • 4
    • Stap 4: Zodra er een homogeen deeg is ontstaan vorm je het koekjesdeeg tot ongeveer 12 balletjes van elk ongeveer 90 gram. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze minstens 2 uur in de vriezer. Tip: maak je handen vochtig bij het vormen van de balletjes, dan blijft het deeg niet plakken.
    • 5
    • Stap 5: Bak de chocolate chip cookies voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Gebruik zowel het bovenste als onderste verwarmingselement, zonder ventilator. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor het serveren.
    • Tip van de Chef: Ja kunt de nog rauwe balletjes deeg tot een maand in de vriezer bewaren. Zo kun je er wanneer je wilt een paar afbakken.
    Stap 1

    Stap 1

    Stap 2

    Stap 2

    Stap 3

    Stap 3

    Stap 4

    Stap 4

    Stap 5

    Stap 5

    Chocolate chip cookies

    Wat je nodig hebt

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.