Ontharen van bikinilijn en intieme delen

 

Intiem ontharen wordt steeds gebruikelijk onder zowel mannen als vrouwen. Sommigen doen een zogeheten "brazilian waxing" in de salon en verwijderen al het haar, anderen ontharen enkel de bikinilijn of trimmen de intieme gedeelten.


Bij het ontharen van de bikinilijn is het belangrijk om de juiste methode te kiezen omdat de huid in de bikinilijn gevoeliger kan zijn dan andere delen van het lichaam. Indien u niet de juiste ontharingsmethode gebruikt, kan de huid geïrriteerd en rood raken, ontsteken of kan huiduitslag ontstaan. Ontharen van de bikinilijn en intieme delen door waxen kan als pijnlijk worden ervaren. Er zijn nieuwe, innovatieve oplossingen die intiem ontharen minder pijnlijk, en ook zachter voor de huid, maken. Lees hieronder meer over de verschillende methoden geschikt voor intieme ontharing.

Bikinilijn ontharen met IPL

 

Geschikt voor: iedereen die wil ontharen met langdurige resultaten. Lumea IPL vermindert geleidelijk de haargroei en het werkt op verschillende huid- en haartypen. Bekijk hier of Lumea voor u geschikt is. Na behandeling behoudt u een glad resultaat tot acht weken. Indien u de behandeling iedere vierde tot en met achtste week (afhankelijk van de individuele haargroei) herhaalt, creëert u blijvende resultaten. De Lumea serie bevat speciale modellen met aangepaste filters voor grover haar op de bikinilijn en intieme delen.


Hoe het werkt: IPL-technologie was voorheen alleen beschikbaar in de schoonheidssalon, maar is nu beschikbaar voor veilig thuisgebruik. Philips Lumea geeft zeer intense lichtpulsen (IPL) af. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de haren en omgezet in lichtenergie (warmte). Hierdoor valt het haar op natuurlijke wijze uit, waardoor de huid zijdezacht aanvoelt. Het resultaat is dat de haargroei geleidelijk afneemt.

 

Dit Lumea model bevat een speciaal filter voor de bikinilijn:

Bikinilijn epileren

 

Geschikt voor: iedereen die de bikinilijn en intieme delen wil ontharen met snelle resultaten en een langdurig effect. Het epileren van schaamlippen wordt afgeraden, maar het epileren van de bikinilijn is een effectieve methode. Epileren werkt op alle soorten haar - kort, grof, licht of donker. Het is snel, efficiënt en een gladde huid is zelfs mogelijk tot 4 weken. Philips epilatoren hebben keramische platen met micro groeven die zelfs de kortste haartjes zo voorzichtig mogelijk verwijderd.

Hoe het werkt: de roterende keramische platen grijpen het haar vast en verwijderen het zo van de wortel. De eerste keer kan epileren pijnlijk zijn, maar de huid raakt snel gewend en na een paar keer is het veel minder gevoelig. Daarnaast bevatten de Philips Satinelle Prestige modellen (BRE640 en BRE650) een skinstretcher en een massagekap die het onprettige gevoel van epileren verlicht. De epilatoren uit de Satinelle serie zijn geschikt voor gebruik onder de douche.

Bikinilijn scheren met ladyshaves

 

Geschikt voor: snel en eenvoudige resultaten. Scheren is een gangbare methode voor intieme ontharing. Het voordeel is dat u direct het resultaat ziet. Intiem scheren met een scheermes leidt soms tot rode vlekken en een geïrriteerde huid. Dit komt doordat het mes in direct contact komt met de huid, waardoor irritaties snel ontstaan, soms zo klein dat je ze niet kunt zien. Philips SatinShave heeft beschermende kussentjes rond de bladen en een gepatenteerd omhulsel rond de snij-elementen waardoor de messen nooit in direct contact komen met de huid.

Hoe het werkt: ladyshaves zijn elektrische scheerapparaten die zijn aangepast voor gebruik op het hele lichaam. De messen zijn veel duurzamer dan een standaard scheermes. Philips ladyshaves werken zonder kabel en kunnen worden gebruikt onder de douche. De Philips SatinShave Prestige BRL170 bevat zelfs een trimaccessoire en een extra kam.