In deze klassieke Thaise kippensoep zorgen de smaakvolle ingrediënten voor een verfrissende soep.
Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 25 g verse gember, fijngesneden1
- 1 stengel vers citroengras100
- 100 g champignons, in plakjes150
- 150 g kipfilet of kippendijen1
- 1 eetlepel limoensap, of meer naar smaak1
- 1 eetlepel vissaus1
- 1 theelepel suiker1
- 1 theelepel Thaise currypasta (pittig)2
- 2 eetlepels verse basilicumblaadjes, gehakt2
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt200
- 200 ml kokosmelk800
- 800 ml kippenbouillon
Bereiding
- Snijd het citroengras in stukken van 4 cm. Snijd de kip in kleine stukken.
- Doe alle ingrediënten in de Soup maker, met de kip bovenop.
- Sluit het deksel en kies het boerensoepprogramma.
- Verdeel de soep in kommen wanneer deze klaar is. Garneer tot slot met de
verse kruiden.
- Tip van de Chef: The coconut milk balances the flavours in this soup nicely, but leaving it out also works well.