U kunt kippensoep helemaal zelf maken door eerst bouillon te trekken van kippenvlees, kippenbotjes of restanten. Maar als u kippensoep wilt zonder gedoe, kunt u dit snelle recept proberen.
Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 120 g wortels300
- 300 g kipfilet60
- 60 g fijngehakte ui120
- 120 g maïskorrels, uitgelekt600
- 600 ml kippenbouillon
- peper en zout1
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie6
- 6 takjes tijm
- extra fijngehakte peterselie, om te garneren
Bereiding
- Schrap de wortels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kip in stukjes van 2 cm.
- Doe de ingrediënten in de SoupMaker, sluit het deksel en druk op de knop voor het boerensoepprogramma.
- Open het deksel als de soep klaar is, schenk het mengsel in kommen en bestrooi met een beetje gehakte peterselie.