Porties4,Voorbereidingstijd25 m,Bereidingstijd:60 m
Alcohol
Notenvrij
60-90 minuten
Vegetarisch
Keukenmachine
Desserts en gebakjes
Fruit
Ingrediënten
1 citroen
2 eiwitten
100 g poedersuiker
125 g mascarpone
2-3 eetlepels Limoncello (Italiaanse citroenlikeur) of wodka
200 g kersen of frambozen
- bakplaat bedekt met bakpapier
- keukenmachine met klopper
Bereiding
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil dun. Verwarm de oven voor op 125 ºC.
Plaats de klopper in de keukenmachine en klop de eiwitten met ½ theelepel zout bijna stijf. Voeg de poedersuiker in 3 gedeelten toe en blijf kloppen totdat het eiwit stijf en glanzend is.
Verdeel het eiwit op de bakplaat in 4 cirkels van ongeveer 2 cm hoog. Maak met de achterkant van een lepel in het midden van elke cirkel een holletje en bak de meringues ongeveer 1 uur, totdat ze hard en droog zijn aan de buitenkant.
Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de meringues volledig afkoelen. Haal de meringues voorzichtig van de bakplaat en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Klop de mascarpone romig en voeg de likeur en de geraspte citroenschil toe. Vul de meringues vlak voor het serveren met de citroenmascarpone en garneer met het fruit..
TIPS: 1) U maakt de kom en de klopper volledig vetvrij door ze in te wrijven met een beetje zout of citroensap. 2) Gebruik een spuitzak met een groot, soepel mondstuk om de meringues op de bakplaat te spuiten. 3) Vervang de mascarpone door ricotta voor een versie met minder calorieën. 4) U kunt de meringues tot 1 week bewaren in een luchtdichte trommel.
25 minuten bereidingstijd ( 1 uur in de oven)
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.