Porties6,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:125 m
HomeCooker
Alcohol
Groenten
Notenvrij
Hoofdgerechten
Kaas
Pasta, noedels of rijst
+90 minuten
Vlees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 plakjes gerookt doorregen spek, in dunne reepjes
2 volle theelepels gedroogde oregano
2 middelgrote uien, gepeld
2 teentjes knoflook, gepeld
2 wortels, geschild
1 bosje verse basilicum, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
500 g rundergehakt, varkensgehakt of half-om-half van goede kwaliteit
2 blikken tomatenblokjes (400 g)
250 ml rode wijn
zeezout en versgemalen zwarte peper
500 g gedroogde tagliatelle
40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
extra virgine olijfolie
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel
de temperatuur in op 175 °C. Doe de olijfolie, het spek en
de oregano in de hete pan en stel de timer in op 5 minuten,
zodat het spek goudbruin wordt. Plaats de keukenmachine
met grove rasp naast de HomeCooker en zet hem aan. Rasp de
ui, knoflook en wortel en doe deze vervolgens in de pan (als u
geen keukenmachine hebt, snij dan met de hand fijn). Voeg de
basilicumtakjes toe en stel de timer in op 15 minuten.
Verhoog de temperatuur tot 250 °C. Rul het gehakt en voeg dit
toe. Stel vervolgens de timer in op 10 minuten, zodat het vlees
mooi bruin wordt. Voeg het blik tomaten toe. Schenk de rode
wijn in een leeg blik, vul het aan met water en giet de inhoud in
de pan. Voeg peper en zout toe en breng het geheel aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur tot 130 °C, plaats het deksel
op de pan en stel de timer in op 90 minuten. Haal het deksel er
na 60 minuten af.
Als er nog 15 minuten op de timer staat, kookt u de tagliatelle in
een grote pan water met een beetje zout volgens de instructies
op de verpakking. Hou een kopje kookvocht achter, laat de
pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
Zet de HomeCooker uit, roer de helft van de Parmezaanse
kaas door de bolognese. Scheur de grote basilicumblaadjes in
stukken en voeg die toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet
de saus in de pastapan en meng goed. Voeg eventueel wat van
het kookvocht toe om het geheel losser te maken. Bestrooi met
de rest van de Parmezaanse kaas en de kleine basilicumblaadjes,
sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer.