Een perfect pastagerecht voor een stormachtige herfstavond
Porties 2, Bereidingstijd: 25 m
Ingrediënten
- 1 dl droge sherry
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 blik gepelde tomaten (4 dl)
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 3 el olijfolie
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 150 g pasta
- 1 sneetje witbrood, in blokjes
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes brood, het knoflook en de walnoten in 7-8 minuten op laag vuur goudbruin. Let erop dat het knoflook niet verbrandt.
- Voeg de tomaten en sherry toe, breng alles aan de kook en laat de saus onafgedekt in 10-15 minuten iets inkoken.
- Pureer de saus met de handblender en breng op smaak met peper en zout. Ondertussen kookt u de pasta beetgaar.
- Serveer de pasta met de walnotensaus en bestrooi royaal met geraspte kaas.
- 25 minuten totale bereidingstijd