0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Hertenbiefstuk met walnotensaus en granaatappel

    Rijk van smaak met een verrassend accent

    Porties 4
    0-30 minuten
    Groenten
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    Zuivelvrij
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 100 g walnoten, gepeld
    • 1 knoflookteentje, gepeld
    • 4 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 3 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt
    • 100 ml granaatappelsap
    • 4 hertenbiefstukken, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels boter
    • 1 granaatappel
    • versgemalen zwarte peper
    • - bakplaat, ingevet
    • - keukenmachine met hakmes

    Bereiding

    • Rooster de walnoten 2-3 minuten in een koekenpan. Laat afkoelen.
    • Plaats eerst het hakmes in de keukenmachine en voeg dan de walnoten, de knoflook, 2 eetlepels olie en de koriander toe. Pureer het mengsel en voeg het granaatappelsap toe terwijl de keukenmachine draait. Breng op smaak met zout en peper.
    • Verwarm de oven voor op 150 ºC. Kruid de biefstukken met zout en peper (u kunt beter nu zouten dan na het bakken, de biefstuk krijgt zo meer smaak). Verhit de boter met de rest van de olie en bak de biefstukken in 2-3 minuten goudbruin. Keer halverwege.
    • Serveer de biefstukken met de walnotensaus en de granaatappelpitjes.
    Hertenbiefstuk met walnoten en granaatappel

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.