0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Groentefriet

    Met dit Airfryer recept kunt u uw eigen gezonde groentefriet maken. Lekkere verantwoorde frietjes van wortel, pastinaak en knolselderij.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15-20 minuten, Bereidingstijd: 30-45 minuten
    Groenten
    30-60 minuten
    Airfryer
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    The Philips Chef

    Ingrediënten

    • 1 kleine pastinaak
    • 3 wortels (suggestie: neem eens drie verschillende kleuren wortels)
    • ¼ knolselderij
    • ¼ koolraap
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • ½ theelepel chilipoeder
    • Snufje zout
    • 3 eieren
    • 1 eetlepel mosterd
    • 100 gram Panko
    • 250ml griekse yoghurt 0%
    • 2 tenen knoflook
    • 3 eetlepels vers gesneden bieslook

    Bereiding

    • 1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Was alle groentes en schil ze vervolgens. Snij hier dikke frieten van en blancheer ze kort. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
    • 2. Klop de eieren los met de specerijen en meng deze helemaal door de gesneden groentenfriet. Strooi nu de panko over de natte friet en meng dit goed met je handen erdoor.
    • 3. Bedek de bodem van de frituurmand met de frietjes maar zorg er voor dat hij niet te vol ligt. Bak de frietjes 15 a 20 minuten op 180 graden. Schud ze tussendoor twee keer.
    • 4. Maak tijdens het bakken de yoghurtsaus. Snij de bieslook en pers de tenen knoflook en meng deze door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Dien de frietjes vervolgens op met de yoghurtsaus.
    • Tip van de Chef: Kruiden die je ook een keer kan gebruiken zijn shoarma, Cajun, paprikapoeder, kerrie en tex mex.
    Groentefriet

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.