Côte de Boeuf wordt door veel erkende koks beschouwd als het lekkerste stukje vlees en is perfect te bereiden in uw Airfryer, samen met een heerlijke Grand-mère-aardappelschotel.
Porties 2, Voorbereidingstijd 5-10 minuten, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 1 Côte de Boeuf (500 gram)
- 1 lepel arachideolie
- 15 gram vers gesneden rozemarijn
- 15 gram vers gesneden tijm
- 400 gram krielaardappels (voorgekookt)
- 200 gram ontbijtspek in reepjes
- 2 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bakje champignons
- Peper en zout uit de molen
Bereiding
- 1. Haal de Côte de Boeuf vooraf uit de koelkast en laat deze minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Snij de rozemarijn en de tijm fijn en verdeel deze op een plat bord.
- 2. Spoel de voorgekookte krielaardappels goed af en borstel de champignons. Meng de arachideolie door de krielaardappels en bak deze in uw Airfryer gedurende 10 minuten op 200 graden. Pel ondertussen de uien en snij de champignons en de uien in grove stukken. Doe de champignons, de uien en de spekreepjes bij de aardappels en bak alles nog 7 minuten op 200 graden. Schud het twee keer om.
- 3. Smeer de Côte de Boeuf in met de olijfolie. Haal de aardappelschotel uit de Airfryer en leg deze afgedekt in een schaal. Doe meteen de Côte de Boeuf in uw Airfryer. Bak deze 12 minuten op 200 graden. Leg de laatste 2 minuten de aardappelschotel op de Côte de Boef en bak deze mee om hem weer warm te maken. Dien de Côte de Boeuf op met de Grand-mère-aardappelschotel. Smakelijk eten!