0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Stamppot taart

    Een zeer bekend gerecht in een compleet andere vorm als taart met spek kaarsjes en rookworst bereid. Deze stamppot taart is hip , lekker en vernieuwend bij het diner.

    Porties 5, Voorbereidingstijd 60 min
    Healthy recipes
    The Philips Chef
    30-60 minuten
    Aardappelen
    Airfryer
    Healthy life style
    Vlees

    Ingrediënten

    • 250 gram bloem
    • 250 koude blokjes boter
    • 1 ei
    • 2 eetlepels water
    • Zout
    • 1 groene kool
    • 1 rookworst
    • 500 gram geschilde kruimige aardappels
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 25 gram boter
    • 1 blokje groentebouillon
    • 2 eieren
    • 50 gram geraspte kaas
    • 50 gram creme fraiche
    • 8 plakjes ontbijtspek

    Bereiding

    • 1. Maak eerst het deeg door de bloem, boter, zout, eieren, water te kneden tot een homogeen deeg.
    • 2. Klem een bakpapiertje in een springvorm van 22 cm en vet deze in en verdeel het deeg over de vorm met je duimen.
    • 3. Laat het deeg in de vorm 1 uur rusten in de koelkast.
    • 4. Schil tussendoor de aardappels en snij de groene kool en rookworst zeer fijn maar houd een paar blaadjes groene kool apart voor de garnering.
    • 5. Kook de aardappels , gesneden groene kool tot een stamppot en breng deze op smaak met de boter, mosterd, en de helft van de gesneden rookworst.
    • 6. Breng deze op smaak met peper en zout en nootmuskaat en vul hier de taart mee en stop de rest in een spuitzak.
    • 7. begin nu met de garnering, scheur het restant van de groene kool fijn en leg deze onder de frituurmand en droog hier chips van voor 15 min op 110 graden
    • 8. Rol de ontbijtspek plakjes om een prikker en bak deze in de frituurmand voor 10 min op 180 graden. Dit worden de spek kaarsjes.
    • 9. Vul de taart met de stamppot en doe het laatste beetje in een spuitzak en leg deze apart.
    • 10. Meng de creme fraiche met de eieren en de kaas en verdeel deze over de stamppot en spuit met de spuitzak hier doppen van.
    • 11. Bak de taart af voor 60 min op 150 graden en leg de laatste 10 minuten de rookworst en bak deze mee.
    • 12. Prik de spek kaarsjes en de groene kool galets op de taart en serveer de taart.
    Stamppot taart

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.