Lasagne Bolognaise kent iedereen. Als frisse variatie op de traditionele combinatie moet je zeker eens deze versie proberen met paddestoelen, spinazie en amandelen.
Porties4,Bereidingstijd:30-60 m
Groenten
Pasta- noedelmaker
Vegetarisch
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Italiaans
Pasta, noedels of rijst
Ingrediënten
500 gram Semola bloem
190 ml vocht (2 eidooiers, 2 eieren en water)
250 gram donkere bospaddestoelen
250 gram shiitake
600 ml melk
Theelepel nootmuskaat
250 gram verse spinazie
50 gram amandelen
Verse bieslook
20 gram maizena
Bereiding
Maak eerst de champignonsaus door de bospaddestoelen te koken in melk met een mespunt nootmuskaat. Breng op smaak met runderbouillon. Pureer de saus daarna in een blender of een keukenmachine. Breng dit op smaak en bind de saus met maizena tot een dikke saus.
Snij de shiitake in kleine blokjes en zet deze apart. Maal de amandelen met een chopper of met de onionchef. Snij de verse spinazie helemaal fijn.
Maak nu de pasta door de bloem in de Pastamachine te doen. Kies programma 2 en voeg het vocht langzaam toe.
Zet nu een grote schaal klaar en, smeer de bodem dun in met de paddenstoelensaus. Leg daar de eerste rij lasagnebladeren op met daarop een dikke laag gehakte spinazie. Leg daar weer een rij lasagnebladeren op en smeer daar de paddenstoelensaus op. Beleg vervolgens met de fijngesneden shiitake en leg daar weer lasagne bladeren op. Herhaal dit tot de schaal vol is.
Beleg de bovenkant van de lasagne met de gemalen amandelen. Bak de lasagne af in de grillpan op 150 graden gedurende 40 minuten tot hij mooi krokant is. Bestrooi de lasagne met de gesneden bieslook en dien hem op.