Philips had tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere Philiprak afhaalpunten.
Daar kon het personeel van Philips met maaltijdbonnen de Philiprak gaan afhalen. Ik heb het oude recept in een nieuwe jas gegoten door hem in de Airfryer te bereiden. Heerlijk met mosterd en echte piccalilly.
Porties 3, Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappels geschild
- 300 gram uien gepeld en in grove stukken gesneden
- 6 speklappen
- 150 gram wortel
- 150 gram appel
- 25 gram boter
- 2 dl melk
- Zout + Peper
Bereiding
- 1. Breng de speklappen op smaak met peper en zout en bak deze eerst in je Airfryer. Bak deze met het Snack Cover accessoire 10min op 200 graden.
- 2. Schil tussentijds de aardappelen en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm en zet deze in water. Was de wortels en snijd deze in kleine blokjes van 1cm groot. Pel de uien en schil de appel en snijd deze beiden in stukken van ongeveer 1 cm.
- 3. Bedek de frituurmand met de helft wortel, de ui en de appel en leg daarop de aardappel stukken. Bedek deze met de bovenkant met de rest van de wortel, ui en appel. Bereid dit alles in je Airfryer op 140 graden in 40 minuten.
- 4. Verwarm tussendoor de boter met de melk zodat deze warm is. Doe de warme aardappelmassa in een grote kom en giet hier de boter en melk overheen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Verwarm de speklappen even 3 minuten op 200 graden en serveer de stamppot.
- Tip van de Chef: Lekker met piccalilly en mosterd