Maak verrassend gekleurde loempia’s van rijstpapier! Serveer bij de borrel als gezonde snack met een frisse dip. Of doe ze in plaats van groenten bij een gerecht.
1. Kook in een pan de 2 liter water en zet dit apart om een beetje af te laten koelen. Dit heeft u nodig om de rijstvellen in te weken.
2. Zet het plakjesmes in de foodprocessor en snij de rode biet en choggia bieten in zeer dunne plakjes.
3. Zet vervolgens het julliennemes in de foodprocessor en snij de wortels, paprika’s en courgette. Probeer hierbij de kleuren gescheiden te houden om straks het gerecht mooier op te kunnen maken.
4. eg nu de rijstvellen maximaal 20 seconden in het water en haal ze er dan weer uit. Let op dat uw water niet te heet is en u ze er niet te lang in laat liggen, anders krijgt u ze moeilijker gerold. Snij de rijstvellen doormidden met een scherp mes, zodat u er 20 krijgt.
5. Verdeel de groenten, de mango en de verse munt op de vellen. Rol deze vervolgens dicht als een loempia. Steek als decoratie in de uiteindes de bieslook.
Tip van de Chef: lekker met een soja-, pinda-, chili- of een yoghurtsaus!