NL
FR
1
Blauw lichttherapie

Registreren

abonneren_op_onze_nieuwsbrief

Ontdek wat blauw lichttherapie kan betekenen voor uw psoriasis

Eerste blauw lichttherapie voor de behandeling van plaque psoriasis

 

Therapie met blauw LED-licht is een nieuwe vorm van behandeling van plaque psoriasis. Het biedt verlichting van de symptomen van plaque psoriasis, zoals jeuk, roodheid, schilferen en verdikking van de huid.

BlueControl PSK0101/10

Wat weet je van plaque psoriasis?

 

Jeukende rode schilferige plaques op je handen, armen en benen kunnen duiden op psoriasis – een veelvoorkomende huidziekte.

Wat is psoriasis?

 

Psoriasis is een veelvoorkomende huidziekte die kan voorkomen op alle delen van het lichaam, zoals uw handen, voeten, ellebogen, benen, romp en hoofd. Het begint meestal met jeuk of huiduitslag en kan uitgroeien tot rode, schilferende plaques op de huid. De meest voorkomende vorm van psoriasis heet psoriasis vulgaris of plaque psoriasis.

Wat veroorzaakt psoriasisplaques?

 

Psoriasisplaques ontstaan wanneer huidcellen genaamd keratinocyten zich zo snel vernieuwen dat ze zich niet goed ontwikkelen (hyperproliferatie). Een andere oorzaak is de chronische ontsteking die lijkt te worden veroorzaakt door de immuuncellen in het lichaam.

Is er een geneesmiddel voor psoriasis?

 

Er is momenteel geen remedie tegen psoriasis, maar er zijn wel verschillende behandelingen die helpen bij het verlichten van symptomen zoals jeuk, roodheid, schilferen of verdikking en die huiduitslag voorkomen.

Wat zijn de gebruikelijke behandelingen van psoriasis?

 

Tot de conventionele behandelingen van milde tot matige psoriasis behoren crèmes en zalven die corticosteroïden, vitamine D en analogen daarvan kunnen bevatten. Bij matige tot ernstige gevallen worden vaak lichttherapieën met ultraviolet licht (UVA- of UVB-straling) en farmaceutische producten (zogenaamde systemische therapieën) aanbevolen. Therapie met blauw LED-licht is een nieuwe en milde behandeling die verlichting van de symptomen biedt zonder het ongemak en de mogelijke risico's die zalven, medicijnen voor oraal gebruik en ultraviolette straling met zich mee kunnen brengen.

Hoe vermindert blauw LED-licht de symptomen van plaque psoriasis?

 

De blauwlichttherapie van Philips maakt gebruik van LED's (lichtgevende diodes) met een optimale golflengte die de natuurlijke processen in de huid stimuleert. Het werkt op twee manieren: door het reguleren van de aanmaak van een bepaald type huidcellen en door het afremmen van de ontstekingen die optreden bij plaque psoriasis. Hierdoor vermindert de behandeling de symptomen van psoriasis.

 

Philips BlueControl is ‘s-werelds eerste blauwlicht therapie voor milde tot matige plaque-psoriasis. Het combineert de voordelen van blauw licht in een klein batterij aangedreven apparaat.

Blue light knee therapy

Blauw licht helpt de huid zich op de juiste manier te vernieuwen

 

Wanneer u plaque psoriasis hebt op uw voeten, handen, ellebogen of benen, groeien bepaalde huidcellen, genaamd keratinocyten, sneller dan normaal en hebben geen tijd om zich goed te ontwikkelen. Dit veroorzaakt de ontstekingen en schilferige gebieden op uw huid. Behandeling met blauw licht helpt de huid zich in een normaal tempo te vernieuwen, waardoor het ontstekingsproces wordt afgeremd en roodheid vermindert zonder gebruik van chemicaliën of UV-licht.


Klinische studies hebben het positieve effect van blauw licht op psoriasisplaques aangetoond.1,2 Een van de studies liet bij patiënten die gedurende 12 weken werden behandeld een significante verbetering zien van hun plaques. Bij sommige patiënten verdwenen de plaques zelfs volledig. Nadat de behandeling met blauw licht gestopt was werden de patiënten nog een maand gevolgd waarbij de symptomen wegbleven. 83% van de patiënten vond Philips BlueControl zeer eenvoudig en comfortabel in gebruik.2

Is Philips BlueControl
geschikt voor u?

Kom er nu achter door drie eenvoudige vragen te beantwoorden

1. Welk type psoriasis hebt u?


Kies hieronder het type psoriasis.

Psoriasis vulgaris

Een ander type psoriasis

Meer dan één type psoriasis

1.1 Is psoriasis vulgaris één van de types?

Ja

Nee

2. Op hoeveel procent van uw huid treedt normaal gesproken psoriasis op?


Wanneer u inschat welk percentage van uw huid is aangetast (de ernst van uw psoriasis), komt een gebied ter grootte van uw handpalm (inclusief vingers) overeen met 1%. Welk percentage (hoeveel handpalmen) van uw huid is er ongeveer aangetast?

Max. 2 %
(Minder dan twee handpalmen)

2 tot 10 %
(Tussen de twee en tien handpalmen)

Min. 10 %
(Meer dan tien handpalmen)

3. Op welke lichaamsdelen komt uw psoriasis voor?


Psoriasis kan overal op het lichaam voorkomen. Kies hieronder de optie die op u van toepassing is.

Extremities

Ledematen
(Bijvoorbeeld armen, ellebogen, benen of knieën)

Scalp and / or face

Hoofdhuid en/of gezicht

Torso and / or shoulders and / or back

Torso en/of schouders en/of rug

My plaques occur in multiple areas

Mijn plekken komen voor op meerdere delen van mijn lichaam

Philips BlueControl
kan geschikt voor u zijn!


Ervaar het verschil met deze psoriarisbehandeling.


Het blauwe LED-licht zonder UV-straling van de Philips BlueControl stimuleert natuurlijke processen in uw huid die zorgen voor vermindering van zowel ontstekingen als de snelle groei van huidcellen die bij psoriasis vulgaris horen.2,3 Het is klinisch bewezen dat BlueControl helpt bij patiënten met psoriasis vulgaris — BlueControl is echter nog niet getest op andere huidaandoeningen.5

BlueControl wordt aangeraden voor gebruik op ledematen (armen, ellebogen, benen en knieën). Het is een draagbaar apparaat dat aan het lichaam kan worden bevestigd met een band van textiel. Hoewel u het apparaat met de flexibele band kunt bevestigen aan uw rug en/of schouders, is de behandeling van deze gebieden nog niet getest in klinische onderzoeken. Raadpleeg eerst uw arts als u BlueControl wilt uitproberen of andere delen van het lichaam wilt behandelen dan wordt aangeraden. Gezien de grootte van het apparaat en de aanbevolen behandeltijd per plek is dit apparaat ideaal wanneer de plekken minder dan 10% van uw lichaam bedekken (milde tot matige psoriasis vulgaris). Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing van de Philips BlueControl of de gebruiksaanwijzing van de Philips BlueControl Advance en lees de lijst met contra-indicaties.

Probeer het eens!
Als u niet tevreden bent met het apparaat, kunt u het retourneren.


Philips BlueControl kopen

Koop Philips BlueControl en probeer
het apparaat zonder risico's thuis uit
dankzij onze geld-teruggarantie van 90 dagen.

Philips BlueControl
is geschikt voor u!


Ervaar het verschil met deze psoriarisbehandeling.


Philips BlueControl1 is het eerste draagbare fototherapie-apparaat zonder UV-straling voor het behandelen van milde tot matige psoriasis vulgaris (plekken bedekken minder dan 10% van uw lichaam). De innovatie blauwe LED-technologie vermindert psoriasissymptomen zoals huidschilfering en roodheid door natuurlijke processen in de huid te stimuleren.2,3,5

 

Met Philips BlueControl bepaalt u zelf waar en wanneer u uw psoriasis behandelt — thuis of ergens anders.

Philips BlueControl kopen
Koop Philips BlueControl en probeer
het apparaat zonder risico's thuis uit
dankzij onze geld-teruggarantie van 90 dagen.

Helaas is Philips BlueControl
niet klinisch getest voor uw type psoriasis.

 

De werkzaamheid en veiligheid van Philips BlueControl is klinisch bewezen voor patiënten die lijden aan psoriasis vulgaris — het is nog niet getest op andere huidaandoeningen.5 Philips BlueControl wordt aangeraden voor gebruik op ledematen (armen, ellebogen, benen en knieën). Raadpleeg uw arts als u andere lichaamsdelen wilt behandelen. Het apparaat is klein en werkt op batterijen, zodat patiënten altijd en overal hun plekken kunnen behandelen. Gezien de grootte van het apparaat en de aanbevolen behandeltijd per plek is BlueControl ideaal wanneer de plekken minder dan 10% van uw lichaam bedekken (milde tot matige psoriasis vulgaris). Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing van de Philips BlueControl of de gebruiksaanwijzing van de Philips BlueControl Advance en lees de lijst met contra-indicaties.

**No matching rule found. Please select another answer

Wat gebruikers zeggen over de behandeling met Philips BlueControl

Ik heb zoveel behandelingen geprobeerd die niet werkten. Philips BlueControl is iets heel anders, waardoor ik het direct wilde proberen. En het werkt!"

Het blauwe licht verminderde eerst de roodheid en schilfering van mijn plaque. Na een paar weken dagelijks behandelen is de plaque helemaal verdwenen. Het is een zeer effectieve therapie."

Philips BlueControl is een heel schone behandeling, zonder vet en zonder gedoe. Ik kan het apparaat gemakkelijk thuis of op het werk gebruiken."

Ik heb geen problemen gehad met het inpassen ervan in mijn dagelijkse routine. Ik geef de voorkeur aan licht boven elke keer vettige vlekken op mijn kleren."

What users say about Philips BlueControl
Ik heb zoveel behandelingen geprobeerd die niet werkten. Philips BlueControl is iets heel anders, waardoor ik het direct wilde proberen. En het werkt!"

Het blauwe licht verminderde eerst de roodheid en schilfering van mijn plaque. Na een paar weken dagelijks behandelen is de plaque helemaal verdwenen. Het is een zeer effectieve therapie."

Philips BlueControl is een heel schone behandeling, zonder vet en zonder gedoe. Ik kan het apparaat gemakkelijk thuis of op het werk gebruiken."

Ik heb geen problemen gehad met het inpassen ervan in mijn dagelijkse routine. Ik geef de voorkeur aan licht boven elke keer vettige vlekken op mijn kleren."

Onze producten om psoriasis te behandelen

 • BlueControl Advance

  BlueControl Advance

  • 15 minuten per plek
  • Draagbare blauw-lichttherapie
  • Klinisch bewezen effectiviteit
  • Zonder chemicaliën of cortison
  Overall rating 1/ 5
  1
  PSK2103
  399,00 €
  Product bekijken
 • BlueControl

  BlueControl

  • 30 minuten per plek
  • Draagbare blauw-lichttherapie
  • Klinisch bewezen effectiviteit
  • Zonder chemicaliën of cortison
  Overall rating 4.3/ 5
  3
  PSK0202
  299,00 €
  Product bekijken

1. Weinstabl A et al. Prospective randomized study on the efficacy of blue light in the treatment of psoriasis vulgaris. Dermatology. 2011; 223(3): 251-9.

2. Pfaff S et al. Prospective randomized long-term study on the efficacy and safety of UV-free blue light for treating mild psoriasis vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24.