0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Pompoen merengue taart

    Met de Innergizer kunt u ook vullingen maken voor de lekkerste taarten. Zo ook deze gezondere variant met pompoen, welke nagenoeg geen vet bevat. Ik heb hem gevuld en afgewerkt met een heerlijke merengue en pompoen.

    Porties 1, Bereidingstijd: 60-90 minuten
    60-90 minuten
    Groenten
    Vegetarisch
    Halloween
    The Philips Chef
    High speed blender
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Glutenvrij

    Ingrediënten

    • 1 plak harde wener deeg voor taartbodem (25cm)
    • 1 ondiepe taartvorm van 22cm
    • 1 kleine keuken gasbrander
    • Ingrediënten vulling:
    • 400 gram pompoen schoongemaakt
    • 2 grote eieren
    • 12,5 gram stevia poeder (pure via)
    • 1 theelepel kaneel
    • mespunt gemalen gember
    • 3,5 dl magere melk
    • Ingrediënten topping:
    • 125 gr eiwit
    • 125 gr kristalsuiker
    • 125 gr poedersuiker
    • ½ el Maizena

    Bereiding

    • Maak eerst de vulling door de pompoen schoon te maken en de pompoen, eieren, stevia, kaneel, gember en magere melk in de kan van de Innergizer te doen. Hou 3 dunnen strepen apart voor de afwerking van de taart.
    • Blend alles met het smoothie programma tot een smeuïge oranje massa en zet deze apart. Vul de ingevette taartvorm met de kant en klare taartbodemdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de oranje vulling op de taartbodem tot 1cm onder de rand.
    • Bak de taart + de 3 strepen pompoen in een voorverwarmde oven 15min 220 graden. Haal de 3 strepen pompoen uit de oven en verlaag dan de tempratuur van de oven naar 170 graden en bak alleen de taart voor 45 minuten. Laat na het bakken de vorm opstijven en koud worden in de koeling. Wanneer deze is afgekoeld klop dan het eiwit met de kristalsuiker stijf in uw goed ontvette beker. Meng de maizena door de poedersuiker en schep lepel voor lepel de poedersuiker door het eiwit met continu kloppen. Wanneer het eiwitt stijf is en u kunt er pieken van trekken vul dan het eiwit in een spuitzak met een middelgroot kartelspuitje.
    • Spuit het eiwit in mooie banen op de afgekoelde taart en brand de randjes mooi bruin met een keukengasbrander (zie afbeelding). Leg er de geroosterde pompoen op en serveer de taart.
    Pompoen merengue taart

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.