Porties4,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:24 m
Notenvrij
Vegetarisch
Lactosevrij
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Aardappelen
Airfryer
Zuivelvrij
Glutenvrij
Ingrediënten
500 g krieltjes in de schil
½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
2 tenen knoflook, in plakjes
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Boen de krieltjes zo nodig schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de krieltjes in een kom met de olijfolie, rozemarijn en knoflook en doe ze over in het mandje.
Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 24 minuten. Bak de aardappeltjes krokant en gaar. Doe ze over in een schaal en bestrooi ze met zout en peper.
Serveer de aardappeltjes bij vlees of vis uit de grillpan.
Tip: Snijd de aardappelen in blokjes en week deze in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.