Een beetje citrus en de juiste kruiden maken deze grootse gronderige smaken nog grootser.
Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 65 m
Ingrediënten
- 1 kg kleine bieten (van verschillende kleuren indien verkrijgbaar)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 5 takjes verse tijm
- 2 verse laurierblaadjes
- extra virgine olijfolie
- 1 kleine sinaasappel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding
- Bereid eerst de bieten voor. Was ze en laat eventueel een stuk
van de steeltjes zitten. Snij ze in vieren en doe ze in een grote
kom. Voeg peper en zout, de tijm en laurierblaadjes toe, sprenkel
wat extra virgine olijfolie erover en meng tot alles bedekt is.
- Controleer of het roerhulpstuk in de HomeCooker-pan is
geplaatst en stel de temperatuur in op 250 °C. Doe de bieten in
de hete pan, zet het deksel erop en stel de timer in op 30 minuten.
- Doe daarna de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de
balsamicoazijn erin. Stel de timer in op nog eens 30 minuten,
zodat de bieten lekker kleverig worden. Schep de bieten in een
mooie schaal en smullen maar. Lekker met gebakken vlees of vis.