0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Bietenstoofpot

    Een beetje citrus en de juiste kruiden maken deze grootse gronderige smaken nog grootser.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 65 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    Lactosevrij
    30-60 minuten
    Zuivelvrij
    Fruit
    Glutenvrij

    Ingrediënten

    • 1 kg kleine bieten (van verschillende kleuren indien verkrijgbaar)
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 5 takjes verse tijm
    • 2 verse laurierblaadjes
    • extra virgine olijfolie
    • 1 kleine sinaasappel
    • 1 eetlepel balsamicoazijn

    Bereiding

    • Bereid eerst de bieten voor. Was ze en laat eventueel een stuk van de steeltjes zitten. Snij ze in vieren en doe ze in een grote kom. Voeg peper en zout, de tijm en laurierblaadjes toe, sprenkel wat extra virgine olijfolie erover en meng tot alles bedekt is.
    • Controleer of het roerhulpstuk in de HomeCooker-pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 250 °C. Doe de bieten in de hete pan, zet het deksel erop en stel de timer in op 30 minuten.
    • Doe daarna de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de balsamicoazijn erin. Stel de timer in op nog eens 30 minuten, zodat de bieten lekker kleverig worden. Schep de bieten in een mooie schaal en smullen maar. Lekker met gebakken vlees of vis.
    Rabarbercompote met aardbeien

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.