De Philips-espressomachines met recepten voor ijskoffie kunnen verschillende zettechnieken toepassen. Meer informatie vindt u in het onderstaande artikel.
Wat is het verschil bij het zetten van ijskoffie met mijn Philips-espressomachine?
Zetsysteem voor ijskoffie
Ons unieke koffiezetsysteem past zich perfect aan het gekozen type drank aan. Met name ijskoffies worden op lagere temperaturen gezet om verfrissende koffie te maken die niet met water is gemengd.
Hierdoor is de extractietijd langer (langer koffiezetten) dan bij normale espresso om de juiste koffiesterkte en smaken te garanderen.
Terwijl het koffiezetten langer duurt, hoort u ook een ander pompgeluid vanwege de lage stroomsnelheid.
Is de ijskoffie die uit de koffietuit komt koud?
Nee, om met één druk op de knop meteen een ijskoffie te kunnen bieden, wordt de koffie met een lagere temperatuur en langzamer gezet dan een normale espresso om de smaken van de bonen perfect te extraheren. Dit betekent dat de koffie warm is wanneer deze uit de tuit komt.
Bij de traditionele koude zetmethode trekt het koffiedik gedurende langere tijd in water op omgevingstemperatuur. Dit proces kan 12 uur of zelfs langer duren.
Is uw vraag zo beantwoord? Neem anders contact met ons op voor verdere hulp.