Soepstengels zijn heerlijk bij een kop soep of als bite lekker omwikkeld met rauwe ham.
Je kan ze makkelijk en snel maken met je Airfryer.
Varieer de topping gerust met maanzaad, sesamzaad of olijven om andere varianten te maken.
Porties 15, Bereidingstijd: 2 uur (1,5 uur rijzen)
Ingrediënten
- 400 gram volkorenbloem
- 150 gram bloem
- 1 zakje droge gist
- 330 ml lauw water
- 5 gram zout
- 1 zakje light gratin kaas
- 1 geklopt ei
- Grof gemalen peper
Bereiding
- 1. Los de droge gist op in het lauwe water.
- 2. Doe de bloemsoorten en zout in een keukenmachine.
- 3. Giet het water met de gist bij de bloem en kneed er een soepel deeg van.
- 4. Bol het deeg op en laat het 1,5 uur rijzen op een warme vochtige plaats.
- 5. Rol de bol uit tot een vierkante plak van 5 mm dik.
- 6. Snijd er met een mes of een pizzaroller slierten van zo groot als de mand van de Airfryer.
- 7. Leg de slierten naast elkaar in de mand van de Airfryer en bestrijk ze met het geklopte ei.
- 8. Bestrooi met de geraspte kaas en grof gemalen peper.
- 9. Bak de soepstengels in je Airfryer.
- Baktijd compacte modellen: 17 minuten op 170 graden
- XL modellen: 15 minuten op 160 graden
- XXL modellen: 15 minuten op 150 graden