NL
FR
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Leestijd: 4 Min

    Lekker koken met restjes: recepten met groenterestjes

     

    Als je op zoek bent naar manieren om een duurzamer, milieuvriendelijk leven te leiden, is het belangrijk om te begrijpen hoe je minder afval kunt produceren en minder voedsel kunt verspillen. Ontdek onze simpele tips om etensresten op verschillende manieren te gebruiken, inclusief makkelijke recepten met restjes om te koken met restjes groente en zo minder voedsel weg te gooien.

    Welke delen van je groente kun je dan gebruiken?


    Het zal je misschien verrassen, maar je kunt heel veel groenterestjes eten of op andere manieren gebruiken. Hier zijn een aantal voorbeelden van delen van groente die je nog kunt gebruiken om de hoeveelheid voedselafval thuis te verminderen:

     

    • Bladeren van groenten zoals wortelen, zoete aardappel, mais en nog veel meer
    • Broccoli- en bloemkoolstelen – gebruik niet alleen de floretten
    • Pompoenpitten en -bloemen
    • Erwtenpeulen
    • Komkommerschillen

    Restjes eten op verschillende manieren gebruiken

    Restjes eten op verschillende manieren gebruiken


    Je weet nu dat je ze kunt gebruiken, maar wat doe je er nou precies mee? Geen zorgen – wij staan op het punt je er meer over te vertellen! Hier zijn onze vijf favoriete manieren om groente-'afval' een tweede leven te gunnen:

     

    1. Maak zelf bouillon. Gebruik aardappel- en wortelschillen, de toppen van bleekselderij etc.
    2. Groei je eigen planten. Bewaar de zaadjes, pitten en stekjes van groenten en plant ze.
    3. Maak natuurlijke textielverf. Gebruik restjes rodebiet voor rood, rodekool voor blauw etc.
    4. Houd de mieren weg. Komkommerschillen zijn een natuurlijk afweermiddel tegen mieren.

    Wat je nodig hebt

    Koken met kliekjes: simpele recepten met restjes gekookte groente


    Het is niet alleen het 'afval' dat je kunt gebruiken – je kunt heel lekker koken met restjes groente. Onze favoriete recepten met kliekjes laten je verschillende manieren zien om groenterestjes te koken:

     

    1. Soep. Het makkelijkste gerecht is om al je overgebleven gekookte groente in een blender van goede kwaliteit te stoppen, zoals een van onze blenders, en een heerlijke, gezonde groentesoep van restjes te maken.
    2. Hartige taart. Vul taartdeeg met kliekjes, wat kip (of zonder!), béchamelsaus en kruiden om groenterestjes een tweede leven te gunnen in een lekkere hartige taart.
    3. Frittata of tortilla. Heb je restjes gekookte aardappelen? Met een paar eieren maak je zo een tortilla in Spaanse stijl, of voeg andere restjes groente toe voor een vullende frittata.
    4. Pastaschotels. Je kunt heerlijke pastagerechten van restjes koken. Maak er een simpele ovenschotel van of leg ze in laagjes voor een smakelijke groentelasagne. Je kunt zelfs proberen je eigen lasagnevellen te maken.

     

    Koken met kliekjes kan ontzettend lekker zijn! Van soep van restjes gekookte groente tot natuurlijke kleurstoffen van groente-'afval' – zo kun jij ook meteen beginnen minder voedsel te verspillen.

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Exclusieve aanbiedingen, alleen voor jou

    € 10 korting op uw eerste aankoop in de Philips online winkel.*

    Exclusieve ledenaanbiedingen en vroege toegang tot aanbiedingen.

    Nieuws over productlanceringen en tips voor een gezonde levensstijl.

    *

    Ik wil graag promotionele berichten ontvangen op basis van mijn voorkeuren en gedrag over Philips producten, diensten, evenementen en promoties. Ik kan me op elk moment gemakkelijk uitschrijven!

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.