Als de temperatuur buiten boven de 25 graden uitkomt, dan is lang achter een heet fornuis staan wel het laatste dat je wil. Gelukkig zijn er talloze zomerse gerechten die snel klaar zijn en niet te zwaar op de maag liggen. Het geheim? Laat je keukenapparatuur het (warme) werk doen.
Als tussendoortje, lunch of voorgerecht: een soepje kan altijd. Ook in de zomer! Onze Philips Chef heeft drie verfrissende soepen bedacht die supersnel, supermakkelijk en superlekker zijn. Wil je écht de zomer proeven? Ga dan voor de zomerse gazpacho uit de slowjuicer, waarin zoete, rijpe tomaten de hoofdrol spelen. Zin in avontuurlijk? Probeer dan eens de koude komkommersoep met munt of tomaten bouillabaise uit de SoupMaker.
Fris, lekker én gezond: een salade is het ideale zomergerecht. En, begrijp ons niet verkeerd, dan bedoelen we niet een sneu hoopje veldsla zonder dressing. Wij gaan voor goed gevulde, smaakvolle en voedzame salades. Zoals de zomerse salade met kip en ananas, met blauwaderkaas en rode kool of met tomaat en komkommer. Zijn alleen tomaat en komkommer voor jou niet genoeg, en wil je nog meer groente? Dan is een pastasalade met gegrilde groenten uit de Airfryer iets voor jou.
Eén van de vele voordelen van de zomer is dat je lekker lang buiten kunt tafelen, volledig in Mediterraanse stijl. Onmisbaar daarbij zijn smaakvolle, niet al te zware gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een frisse citroenkip met spruiten, surf en turf met groentespaghetti, groene koolwraps met kip of spiezen met eendenborst en sinaasappel (ook heel lekker van de bbq!). Ben je op de vega tour? Dan mogen de La Tomatina taart, groentefriet en Kentucky Fried Cauliflower niet missen op tafel.
Afkoelen doe je natuurlijk het beste in de zee (of bij je airco), maar een verfrissend drankje kan ook helpen. Fan van zomerfruit? Probeer dan de zomerse meloenbruiser uit de sapcentrifuge of de fruitige slush uit de blender.