Trakteer je vrienden en familie tijdens een het kerstdiner of andere speciale gelegenheid op deze heerlijke soep met rivierkreeftjes. Eet smakelijk!
Porties10
0-30 minuten
Voorafjes en snacks
SoupMaker
Vis
Kerstmis
Ingrediënten
100 gram rivierkreeftjes
100 gram kreeftenpasta (viswinkel)
2 sjalotten
1 takje verse tijm
1 takje peterselie
200 ml droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
700 ml. visfumet of visbouillon
100 ml. room
20 gram boter
20 gram bloem
Scheut Olijfolie
Scheut cognac
Mespunt cayennepeper
Bereiding
Maak een roux door de boter in een pannetje te smelten en deze voorzichtig te mengen met de bloem. Wanneer het mengsel een bal vormt, zet je het vuur uit en laat je de roux afkoelen.
Pel de sjalotten en snijd in grove stukken. Doe deze met een scheutje olijfolie in de SoupMaker en vul aan met tijm, cayennepeper, cognac, tomatenpuree, droge witte wijn en visbouillon.
Snijd de kreeftenpasta in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Vul de SoupMaker tot het bovenste streepje en zet aan op programma 1. Als het programma klaar is, voeg je de koude roux toe aan de hete soep en zet je programma 4 aan. Breng hierna op smaak met peper en zout. Tussendoor maak je de rivierkreeftjes schoon en haal je het vlees eruit. Houd een rivierkreeftje apart voor elk bord als garnering. Snijd de peterselie fijn.
Leg het vlees van de rivierkreeftjes in een diep bord en strooi er wat peterselie overheen. Giet de warme soep in de borden en maak eventueel af met wat room en kreeftenolie. Eet smakelijk!