Garnalen hebben maar 1,9 gram vet per 100 gram, Zo kan je daar ook vetarme garnalenkroketten van maken met de Airfryer. Ik heb de vette ingredienten vervangen voor magere, wie maakt ze na?
Porties 10, Voorbereidingstijd 120 minuten, Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 300 milliliter visbouillon
- 3 blaadjes gelatine
- 200 gram Hollandse garnalen
- Snufje cayenne peper
- 2 eieren
- 250 gram Griekse fage yoghurt 0%
- 125 gram bloem
- 75 gram panko
- 1 eetlepel arachide olie
- 1 citroen
- 1 bosje peterselie
- Peper en zout
- Spuitzak of krokettenspuiter
Bereiding
- 1. Week de blaadjes gelatine en maak eerst de basis door de bouillon en bloem te verwarmen. Los de gelatine hier in op door voordurend te blijven roeren.
- 2. Snij de garnalen in stukjes en meng deze door de gebonden saus. Breng deze op smaak met cayennepeper & zout en laat de saus afkoelen.
- 3. Meng de griekse yoghurt door de saus heen op het moment dat de gebonden saus gaat hangen. Doe dit in een bakje en laat deze afoelen.
- 4. Doe de dikke saus in een spuitzak of kroketspuiter en pers hier lange banen van. Snij vervolgens deze kroketten op lengte.
- 5. Meng 2 lepels arachide olie met de eieren en haal de kroketten door de bloem, ei mengeling en panko. Bewaar vervolgens de kroketten in de diepvries.
- 6. Bak de kroketten bevroren 12 min op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
- 7. Serveer de kroketten met de krokant gebakken peterselie uit de Airfryer en een partje citroen.