0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Dit recept is echt een hartig paasgerecht voor bij een heerlijk paasontbijt. Ik maak hem in deze variant met gehakt en spinazie maar probeer gerust andere vullingen uit.

    Porties 4, Bereidingstijd: 60 minuten
    Desserts en gebakjes
    60-90 minuten
    Airfryer
    The Philips Chef

    Ingrediënten

    • 250 gram bloem
    • 100 gram boter
    • 5 gram gist (gedroogd)
    • 5 gram zout
    • 5 gram basterdsuiker
    • 100 ml melk
    • 1 ei
    • 1 ei om voor te strijken
    • 250 gram half om half gehakt
    • 100 gram spinazie (diepvries)
    • Peper en zout
    • 1 ei voor door het gehakt
    • 1 ei voor in het midden

    Bereiding

    • 1. Maak een gistdeeg met de hand - of lekker makkelijk met de Foodprocessor - en laat dit 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
    • 2. Meng het gehakt met het ei en de ontdooide spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.
    • 3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en bol deze op.
    • 4. Rol de bollen uit tot cirkelvormige plakken ter grootte van de grillpan.
    • 5. Doe het gehaktmengsel in een spuitzak en spuit in het midden een bal en daar omheen een ring.
    • 6. Smeer de randen in met ei en leg er de tweede plak deeg op.
    • 7. Druk in het midden aan met een glas zodat er een cirkel ontstaat en duw met je vinger de zijkanten dicht.
    • 8. Leg nu het brood voorzichtig op de grillpan.
    • 9. Knip nu met een schaar inkepingen in het deeg tot aan de middelste ring en draai deze taartpunten een kwartslag naar rechts zodat er een ster ontstaat.
    • 10. Bestrijk het paasbrood met ei en bak deze gedurende 30 minuten in de Airfryer op 155 graden.
    Sterpaasbrood

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.