Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:10 m
0-30 minuten
Desserts en gebakjes
Notenvrij
Airfryer
Vegetarisch
Fruit
Ingrediënten
½ verse kleine ananas
1 eetlepel honing
½ eetlepel limoensap
¼ liter roomijs of mangosorbet
bakpapier
Bereiding
Verwarm de airfryer op 200 °C. Bekleed de bodem van het mandje met een stuk bakpapier, laat 1 cm van de rand open.
Snijd de ananas in de lengte in 8 parten. Snijd de schil met de diepliggende kroontjes weg en snijd ook de harde kern weg.
Meng de honing in een kommetje met het limoensap. Bestrijk de ananasparten met de honing en leg ze in het mandje. Strooi de kokos erover.
Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 12 minuten. Laat de ananas met kokos warm en goudbruin worden.
Leg de parten ananas op borden en schep er een flinke bol ijs naast.
TIP:
Pittige ananas;
-Meng door het honingmengsel 1 heel fijngehakte rode peper of 1 theelepel rodepeperpasta en 1 eetlepel fijngehakte verse koriander. - Bereid de ananasparten verder volgens het recept. Deze pittige ananasparten zijn lekker als bijgerecht bij oosterse gerechten maar ook heel verrassend als toetje. Serveer de ananas dan met kokosijs.