Een heerlijke lasagne gemaakt door L. Verbist als inzending van een groentenwedstrijd op Airfryer bakavondturen en daarmee de tweede plaats behaalde!
Porties 4, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 gram boerenkool of groene kool
- 1 rode ui
- 100 milliliter magere room
- 1 theelepel rode curry
- 2 pastinaken klein
- 500 gram spinazie
- 200 gram shi-take
- 100 gram geraspte light kaas
- 1 eetlepel olie
- 250 gram ricotta
- 1 eetlepel gesneden rozemarijn
Bereiding
- 1. Was de pastinaak en snij deze in gelijke plakken. Pof deze vervolgens in je Airfryer beetgaar 10 minuten op 160 graden en zet deze apart.
- 2. Was de groene kool en de spinazie snij deze grof. Pel daarna de ui en snij deze ook fijn.
- 3. Doe 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de curry aan. Voeg de spinazie en de groene kool toe en laat deze krimpen.
- 4. Voeg de shi-take, ricotta en room toe en breng dit op smaak met peper en zout. Verhit dit nog eens 5 minuten door.
- 5. Leg op de bodem van het bakaccessoire een laag gepofte pastinaak en dik dit aan met een flinke laag groene kool mengsel. Wissel dit vervolgens af.
- 6. Blijf dit herhalen tot het bakje vol is en bestrooi de lasagne met wat geraspte kaas en rozemarijn.
- 7. Bak de Lasagne in de Airfryer 15 minuten op 175 graden.