Kom in de sferen van het Oktoberfest met deze pretzels en bratwurst uit je Airfryer!
Porties4
Grillpan
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Airfryer
Vlees
Ingrediënten
Pretzels:
400 gram bloem, gezeefd
Gedroogde gist
2 theelepels zout
4 eetlepels suiker
20 gram bakpoeder
1 geklutste eidooier
Grof zeezout
Bratwurst:
4 bruine pistolets
4 braadworsten
Mosterd
Zuurkool
Bereiding
Maak van de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en 200 ml warm water een mooi deeg. Mocht je een keukenmachine hebben, dan kun je deze het zware werk laten doen. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en vorm deze tot ballen. Laat de deegballen 10 minuten rusten rol ze in 3 fases uit tot slierten. Houd tussen de fases een pauze van 10 minuten. De slierten moeten de dikte hebben van een potlood.
Vorm de slierten tot kralingen en kook ze in een pan met water en 3 eetlepels bakpoeder gedurende 1 minuut. Bestrooi de pretzels met grof zeezout. Verwarm je Airfryer voor op 180 graden en bak de pretzels in 10 minuten mooi bruin en krokant. Het beste kun je hiervoor de grillpan accessoire gebruiken. Door het voorkoken in water met bakpoeder zullen ze openscheuren. Bak hierna de pistolets en braadworsten op 200 graden gedurende 8 minuten.