Lamsrack met een korstje van pijnboompitten en kruiden
Verfijnd en eenvoudig te bereiden
Porties4,Voorbereidingstijd35 m
Keukenmachine
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Fruit
Vlees
Ingrediënten
100 g pijnboompitten
1 sinaasappel
25 g peterselie
25 g basilicum
100 g broodkruim
1 ei
2 lamsracks (van elk 8 ribbetjes), op kamertemperatuur
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels zonnebloemolie
- keukenmachine met hakmes
Bereiding
Rooster de pijnboompitten 2-3 minuten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
Plaats eerst het hakmes in de keukenmachine en voeg dan pijnboompitten, geraspte sinaasappelschil, peterselie, basilicum, broodkruim, ei en naar smaak zout en peper toe. Dit mengsel kunt u een dag van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Bestrooi de lamsracks met zout en peper naar smaak. Verhit de olie in de koekenpan en bak de lamsracks in 1-2 minuten rondom bruin.
Haal de lamsracks uit de pan, leg ze in een ovenschaal met de botjes naar boven en bedek het vlees aan beide zijden met het mengsel van kruiden en pijnboompitten.
Haal de lamsracks uit de oven en laat voor het aansnijden 10 minuten rusten. Heerlijk met sperziebonen en gebakken aardappelen.
35 minuten bereidingstijd ( 10 minuten rusten)
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.