0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Lamsrack met een korstje van pijnboompitten en kruiden

    Verfijnd en eenvoudig te bereiden

    Porties 4, Voorbereidingstijd 35 m
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 100 g pijnboompitten
    • 1 sinaasappel
    • 25 g peterselie
    • 25 g basilicum
    • 100 g broodkruim
    • 1 ei
    • 2 lamsracks (van elk 8 ribbetjes), op kamertemperatuur
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • - keukenmachine met hakmes

    Bereiding

    • Rooster de pijnboompitten 2-3 minuten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
    • Plaats eerst het hakmes in de keukenmachine en voeg dan pijnboompitten, geraspte sinaasappelschil, peterselie, basilicum, broodkruim, ei en naar smaak zout en peper toe. Dit mengsel kunt u een dag van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.
    • Verwarm de oven voor op 225 ºC. Bestrooi de lamsracks met zout en peper naar smaak. Verhit de olie in de koekenpan en bak de lamsracks in 1-2 minuten rondom bruin.
    • Haal de lamsracks uit de pan, leg ze in een ovenschaal met de botjes naar boven en bedek het vlees aan beide zijden met het mengsel van kruiden en pijnboompitten.
    • Haal de lamsracks uit de oven en laat voor het aansnijden 10 minuten rusten. Heerlijk met sperziebonen en gebakken aardappelen.
    • 35 minuten bereidingstijd ( 10 minuten rusten)
    Lamsrack met een korstje van pijnboompitten

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.