Wie van vis of zeevruchten houdt moet dit recept ook echt een keer proberen.
De Saffraanpasta gaat erg goed met een mooie witte wijn zoals een Chablis of Chardonnay.
Porties4,Bereidingstijd:0-30 m
0-30 minuten
Hoofdgerechten
Italiaans
Pasta, noedels of rijst
Pasta- noedelmaker
Vis
Ingrediënten
500 gram Semola bloem
190 ml vocht (2 eidooiers en water)
0.5 gram gemalen Safraan
200 gram garnalen
400 gram mosselen
300 gram tapijtschelpen
5 eetlepels olijfolie
100 ml droge witte wijn
3 tenen knoflook
1 rode peper
Citroenrasp van 1 citroen
1 blik tomatenblokjes
4 eetlepels platte peterselie
Bereiding
Maak eerst de pasta. Doe het Semola bloem in de Pastamachine samen met het vocht en het ei. Zet de Pastamachine aan op stand 2 (600 gram). Knip de pasta om de 10cm af, dan mengt hij straks makkelijker. Wanneer de pasta klaar is kook je deze meteen af in water met een beetje zout en 1 eetlepel olijfolie.
Haal de zaadjes uit de rode peper en snij deze zeer fijn. Doe nu in een andere pan de rest van de olijfolie en pers de knoflook uit. Bak de knoflook zachtjes en voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg nu mosselen, tapijtschelpen, witte wijn, citroenrasp en tomatenblokjes toe en maak de zeevruchten gaar met 2 keer zachtjes omschudden.
Wanneer de mosselen en schelpen allemaal openstaan voeg je de spaghetti toe en laat dit nog 2 minuten meekoken. Doe de spaghetti in een mooie schaal en strooi de gehakte peterselie over de schaal.