Granola kennen we van het ontbijt, vaak in combinatie met yoghurt. Maak het lekker zelf met de nieuwe bakplaat van de Airfryer. Wissel gerust af met soorten noten en fruit.
Porties 8, Voorbereidingstijd 0-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 30 gram zonnebloemolie
- 120 milliliter honing
- ½ theelepel zout
- 150 gram havermout
- 150 gram cornflakes
- 150 gram amandelen (geschaafd)
- 25 gram pompoen zaadjes
- 50 gram kokosschilfers
- ½ eetlepel kaneel
- 100 gram gedroogd fruit (gojibessen, abrikozen, rozijnen)
Bereiding
- 1. Doe de bakplaat in de Airfryer en verwarm de honing met de olie op de bakplaat op 180 graden gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en roer alles met een plastic of houten spatel goed door elkaar.
- 2. Bak dit mengsel in uw Airfryer 5 minuten op 180 graden. Schep het mengsel gedurende deze tijd een paar keer om.
- 3. Laat de granola afkoelen.
- 4. Bewaar hem in een grote afsluitbare pot.
- 5. Serveer de granola met yoghurt of amandelmelk.
- Tip van de Chef: Varieer lekker met ander gedroogd fruit zoals frambozen of blauwe bessen.