Een hartig rode uien brood wat je gewoon in de frituurmand van de Airfryer kan bereiden met griekse yoghurt en verse thijm.
Porties 4, Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 6 rode uien
- 1 zakje gedroogde gist
- 500 gram bloem
- 250 ml lauw water
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 1 theelepel olijfolie
- 100 gram griekse yoghurt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel verse tijm
- Peper en zout
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- 1. Maak eerst het deeg door de bloem, suiker en zout in de kom te doen van de foodprocessor en de deeghaak in de foodprocessor te zetten
- 2. Los in het lauwe water de gist op en doe de olie bij het water en giet dit door de vulopening met het deeg programma
- 3. Bol het deeg op en laat dit onder een vochtige doek 1,5 uur rijzen op een warme plek
- 4. Pel tussendoor de uien en en snij deze door de helft en meng de griekse yoghurt, kerrie en geperste teen knoflook
- 5. Breng dit op smaak met zout en peper uit de molen
- 6. Leg in de frituurmand nu een vetvrij papier en verdeel het deeg over het vetvrij papier en maak het deeg plat
- 7. Verdeel de yoghurt over het deeg en druk daar de uien in en bak het brood af 30 minuten op 160 graden
- 8. Laat na het bakken het brood minimaal 1 uur afkoelen en strooi er verse tijm overheen en verse peper.
- Tip van de Chef: Varieer het brood gerust met olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, paprika om andere variaties te maken.