0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Sint-jakobsschelpen

    Een heerlijk voorgerecht waar je iedereen versteld van zal laten staan zijn deze Sint-jakobsschelpen met een krokant korstje. Serveer ze als een heerlijk voorgerecht.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 30 min
    0-30 minuten
    Sea food
    The Philips Chef
    30-60 minuten
    Feest
    Voorafjes en snacks
    Airfryer

    Ingrediënten

    • 8 sint-jakobsschelpen
    • 1 bakje Shiso
    • 2 plakjes parmaham
    • 100 gram zeekraal
    • Halve knolselderij
    • 1 volkoren boterham
    • 4 takjes peterselie
    • 1 liter kippenbouillon
    • 50 gram paarse sla of gemengde sla
    • Peper en zout uit de molen
    • 1 eetlepel arachide olie
    • 1 eetlepel roomboter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 citroen

    Bereiding

    • 1. Kook de knolselderij gaar in de kippenbouillon en pureer deze in een blender of onion chef.
    • 2. Leg de parmaham in de frituurmand samen met de snee brood en droog deze voor 10 minuten op 160 graden allebei mooi krokant.
    • 3. Doe de helft van de parmaham samen met de peterselie en het brood in de onion chef, hak dit tot grove korrels en zet deze apart.
    • 4. Doe de boter in het bakaccessoire en zet deze in de frituurmand van de Airfryer, verwarm deze goed op 200 graden voor 5 minuten.
    • 5. Doe alle sint-jakobsschelpen en de zeekraal in de Airfryer in het bakaccessoire en bak dit voor 1,5 minuut op 200 graden in de boter.
    • 6. Strooi een beetje van het ham en brood poeder over de sint-jakobsschelpen en verwarm weer voor 1,5 minuut op 200 graden.
    • 7. Garneer de borden door met een lepel een streep knolselderij puree op het bord te trekken. Leg per bord 3 sint-jakobsschelpen bovenop deze streep.
    • 8. Leg de zeekraal tegen de knolselderij puree aan, bestrooi nog een keer met het ham en brood poeder en garneer met de Shiso.
    • 9. Trek lijnen met de olijfolie, breng het gerecht op smaak met peper en zout en dien het gerecht meteen op.
    Sint-jakobsschelpen

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.