Deze pompoen soep wordt extra lekker met de toevoeging van chorizo. Met de Philips staafmixer wordt koken extra makkelijk.
Porties 4 , Voorbereidingstijd 30 min., Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten
- 113 g chorizo
- 450 g pompoen
- 2 teentjes knoflook
- Pompoenpitten (geroosterd)
- 1 wortel
- 1 middelgrote ui
- 100 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1/2 rode paprika, zonder zaadjes
- 1 groentebouillonblokje
- Water
- Slagroom, om te garneren
- Verse peterselie, om te garneren
Bereiding
- 1. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen, wortel, ui en paprika in stukjes van 2 x 2 cm.
- 2. Plet de knoflook.
- 3. Doe de pompoen, wortel, knoflook, ui en paprika met het bouillonblokje in een pan en voeg koud water toe totdat alles is bedekt.
- 4. Laat de ingrediënten sudderen tot ze gaar aanvoelen als u er met een vork in prikt.
- 5. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze gaar.
- 6. Rooster de overgebleven pompoenpitten in een pan.
- 7. Pureer de groenten in de pan tot een glad mengsel.
- 8. Voeg de chorizo toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
- 9. Giet de soep in kommen en maak af met geroosterde pompoenpitten, verse peterselie en een lepel slagroom.