Bij erwtensoep denkt iedereen aan de winter. Maar deze variant met munt kan ook heerlijk in de zomer.
Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 600 ml kippenbouillon
- 500 gram (diepvries) erwten
- 1 bosje munt
- 1 ui
- zout & peper
- Muntblaadjes
- 50 gram croutons
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Pel de ui en snij deze door de helft. Verwijder de blaadjes munt van de steeltjes en stop de blaadjes in de Soupmaker. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering. Voeg de ui samen met de (diepvries) erwten en de kippenbouillon toe aan de Soupmaker. Selecteer programma 1 van de Soupmaker. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng deze met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep op smaak met peper en zout uit de molen en giet deze in de soepkommen. Garneer met de croutons, yoghurt en de overgebleven munt.