Je leest het goed: een ijstaart bereiden in je Airfryer. Door de cake en het eiwit zal het ijs niet gaan smelten als je hem afbakt in je Airfryer. Maak indruk op je gasten met dit speciale dessert. Mijn favoriet is roomijs met amarena kersen, maar varieer gerust.
Ingrediënten
- 1 bak roomijs met amarena kersen
- 150 gram eiwit
- 100 gram suiker
- Kirsch likeur
- 1 cake
- 1 potje amarena kersen
- Lage schaal of bak die ruim in de Airfryer past
Bereiding
- Neem een ovenschaal die ruim in je Airfryer past en bedek deze met plastic folie. Bedek de schaal met plakken cake van ongeveer 1 centimeter. Zorg dat het ijs op temperatuur is, zodat je het gemakkelijk in de cake kan scheppen. Schep het ijs in de cake en dek af met laagjes cake. Pak in met plastic folie en laat in de diepvries opstijven, liefst 24 uur.
- Los de cake en verwijder het plastic. Klop het eiwit stijf totdat het pieken vormt. Bedek de cake met het eiwit, maar zorg ervoor dat hij niet te hoog wordt en wel in de Airfryer past. Leg de cake op de grillpan accessoire en bak 10 minuten op 180 graden.
- Los de taart op een mooie schaal en garneer met Amarena kersen.
- Tips voor andere combinaties:
- - Karamel ijs met een garnering van karamel fudge en verkruimelde Bastognekoekjes
- - Bosvruchtenijs met garnering van rood fruit
- - Vanilleijs met garnering van advocaat en Licor 43
- - Koffieijs met garnering van chocolade koffieboontjes en een lekkere espresso