0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Gevulde appeltjes met amandelen

    Porties 4, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 10 m
    0-30 minuten
    Desserts en gebakjes
    Airfryer
    Vegetarisch
    Fruit

    Ingrediënten

    • 4 kleine, stevige appels
    • 40 g blanke amandelen
    • 25 g (blanke) rozijnen
    • 2 eetlepels suiker
    • vanillesaus (zie tip) of slagroom
    • bakpapier

    Bereiding

    • Was de appels en steek de klokhuizen eruit.
    • Maal de amandelen in de keukenmachine fijn en voeg de rozijnen, suiker en calvados toe. Draai het mengsel nog 30 seconden in de keukenmachine.
    • Verwarm de Air Fryer voor 180 °C. Bekleed de bodem van het mandje met een stuk bakpapier, laat 1 cm van de rand open.
    • Vul de appels met het rozijnenmengsel en zet ze naast elkaar in het mandje.
    • Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 10 minuten. Bak de appels gaar en bruin.
    • Serveer de appels op bordjes en schep de vanillesaus of slagroom ernaast.
    • TIP: Vanillesaus; Verwarm 125 ml slagroom met het merg van 1 vanillestokje en 2 eetlepels suiker 2-3 minuten. Los al roerende de suiker op. Laat de saus afkoelen.
    • TIP: Gevulde perziken met amaretti; Halveer 2 perziken en vul ze met een mengsel van vier verkruimelde amarettikoekjes, 1 eetlepel geschaafde amandelen en 1 eetlepel fijngehakte gemberbolletjes en bak ze op dezelfde manier als de appels.
    Gevulde appeltjes met amandelen

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.