Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:10 m
0-30 minuten
Desserts en gebakjes
Airfryer
Vegetarisch
Fruit
Ingrediënten
4 kleine, stevige appels
40 g blanke amandelen
25 g (blanke) rozijnen
2 eetlepels suiker
vanillesaus (zie tip) of slagroom
bakpapier
Bereiding
Was de appels en steek de klokhuizen eruit.
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn en voeg de rozijnen, suiker en calvados toe. Draai het mengsel nog 30 seconden in de keukenmachine.
Verwarm de Air Fryer voor 180 °C. Bekleed de bodem van het mandje met een stuk bakpapier, laat 1 cm van de rand open.
Vul de appels met het rozijnenmengsel en zet ze naast elkaar in het mandje.
Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 10 minuten. Bak de appels gaar en bruin.
Serveer de appels op bordjes en schep de vanillesaus of slagroom ernaast.
TIP:
Vanillesaus; Verwarm 125 ml slagroom met het merg van 1 vanillestokje en 2 eetlepels suiker 2-3 minuten. Los al roerende de suiker op. Laat de saus afkoelen.
TIP:
Gevulde perziken met amaretti;
Halveer 2 perziken en vul ze met een mengsel van vier verkruimelde amarettikoekjes, 1 eetlepel geschaafde amandelen en 1 eetlepel fijngehakte gemberbolletjes en bak ze op dezelfde manier als de appels.