1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending

    Producten

    Citroentaartje met meringue

    In je Airfryer kun je de mooiste taarten bakken. Bijvoorbeeld deze prachtige taart met citroen en meringue. Heerlijk als nagerecht, een waar feest op tafel!

    Porties 8
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Airfryer
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • Voor het deeg:
    • 30 gram poedersuiker
    • 65 gram suiker
    • 30 gram amandelpoeder
    • 250 gram bloem
    • 125 gram boter (kamertemperatuur)
    • 1 ei
    • 1 mespunt zout
    • 1 vanillestokje
    • Voor de vulling:
    • 100 ml citroensap
    • Geraspte schil van 2 citroenen
    • 300 gram bloemsuiker
    • 300 gram boter
    • 3 eidooiers
    • 2 eieren
    • Voor de merinque:
    • 200 ml eiwit (ongeveer 8 eiwitten)
    • Azijn
    • 200 gram suiker
    • 160 gram bloemsuiker
    • Ter decoratie:
    • Kaapse kruisbes
    • Citroen
    • Spinsuiker
    • Gele kleurstof

    Bereiding

    • Weeg alle ingrediënten voor het deeg af. Meng de boter met de suiker en het amandelpoeder. Snijd het vanillestokje in twee helften en gebruik een mes om de zaadjes uit de vrucht te schrapen. Voeg de vanilline samen met het ei, zout, de bloem en de suiker toe. Meng dit tot een homogene massa. Als je een keukenmachine hebt kun je deze het werk laten doen. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
    • Nu gaan we beginnen aan de citroencrème. Smelt de boter op een matig vuurtje en voeg het voeg het citroensap en de zeste toe. Voeg vervolgens de bloemsuiker toe, roer goed los en laat het kort opkoken. Klop de eieren en de eierdooiers los. Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel samen met de boter, suiker en citroen tot een gladde massa. Zet de pan op het voor en blijf goed roeren, zodat het ei niet gaat stollen. Haal het mengsel door een fijne zeeg en vang op in een kom. Bedek de kom met plastic folie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Als je meer crème maakt, bijvoorbeeld een dubbele hoeveelheid, dan moet het ook langer opstijven.
    • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Neem een vlaaivorm die in je Airfryer past en vet deze in. Leg het deeg in de vorm, druk goed aan en prik wat gaatjes. Als je bakbonen hebt, kun je deze gebruiken om de taart blind af te bakken. Leg in dat geval een vetvrij papier op het deeg en leg daar de bonen op. Verwarm de Airfryer voor op 160 en bak de taartbodem 30 minuten af.
    • We gaan beginnen aan de meringue. Weeg alle ingrediënten af. Doe een paar druppels azijn op keukenpapier en ontvet de mengkom. Doe het eiwit in de kom en klop stijf terwijl je langzaam de suiker toevoegt. Zeef de bloemsuiker over het geklopte eiwit en klopt nogmaals door. Doe het eiwit in een spuitzak.
    • Haal de taart uit de oven, ontvorm en laat afkoelen. Vul de taartbodem met de citroencrème en strijk mooi plat. Spuit de meringue op de taart en geef dit met een kleine brander een mooie bruine kleur.
    • Laat wat spinsuiker smelten in een pan en voeg er een druppel gele kleurstof aan toe. Trek hier mooie draden van en werk de taart af met Kaapse kruisbessen of wat citroen. Een ware traktatie!
    Citroentaartje met meringue - Airfryer