Met uw staafmixer kunt u werkelijk ontelbare gerechten maken: soep, sauzen maar ook dit vernieuwend sapje! Deze combinatie van karamel met passievruchten en lavendel is een heerlijke zomerse traktatie.
Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram suiker
- 1 dl water
- 6 rijpe passievruchten
- 3 sinaasappels
- 1 citroen
- 5 dl halfvolle melk
- 5 takjes lavendel
- Crushed ijs
Bereiding
- Maak eerst de karamel door de suiker met 1 dl water te verhitten op een middelhoog vuur. Let op dat de karamel niet te donker wordt! Wanneer hij goudbruin wordt kunt u de bodem van de pan het beste in koud water dompelen zodat hij meteen afkoelt.
- Pers nu de sinaasappels en de citroen uit en doe dit sap in de afgekoelde karamel. Let op, dit kan spetteren!
- Zet de pan weer op het vuur en laat het koken tot u een mooie dikke siroop hebt. Doe de siroop in een hittebestendige kom en laat deze afkoelen.
- Halveer de passievruchten en schep de pulp eruit in een hoge staafmixer beker. Voeg de siroop en de melk toe en blend het geheel mooi tot een shake.
- Doe het ijs in de glazen en vul ze aan met de shake. Trek de lavendelbloemen van de lavendeltakjes en strooi deze over de glazen.