Pytti Panna (Zweedse hachee met vlees en aardappelen)
Porties2,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:65 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
60-90 minuten
Hoofdgerechten
Aardappelen
Vlees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
250 g gekookte ham van goede kwaliteit, gesnipperd
optioneel: 50 g salami, zonder vel en in kleine blokjes
1 wortel, geraspt en in blokjes van 1 cm
300 g vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes van 1 cm
2 takjes verse tijm, ontdaan van blaadjes
1 takje verse rozemarijn, ontdaan van blaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
2 grote scharreleieren
augurken, fijngehakt, om te serveren voor de dressing
verse bieslook, dille en platte peterselie, fijngehakt
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel ciderazijn
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 175 °C. Doe 1 eetlepel olijfolie, de ham en
eventueel salami in de hete pan. Stel de timer in op 12 minuten,
zodat het vlees mooi krokant wordt.
Meng ondertussen de wortelen en aardappelen in een kom met
2 eetlepels olijfolie, de tijm, rozemarijnblaadjes en wat peper
en zout. Als het vlees krokant is, gebruikt u een schuimspaan
om het vlees uit de pan te scheppen. Verhoog de temperatuur
vervolgens tot 250 °C. Voeg de wortelen en aardappelen toe en
stel de timer in op 30 minuten. Voeg de ui en de rest van de olie
toe en stel de timer in op 10 minuten. Vul een koekenpan met
water en breng het op hoog vuur aan de kook.
Doe daarna het krokante vlees en eventuele vleessappen terug
in de pan en stel de timer in op 10 minuten. Hak ondertussen
de kruiden fijn (hou wat dilletopjes apart), vermeng die met de
rest van de dressingingrediënten en bewaar in een kleine kom
of schone jampot.
Als er nog ongeveer 5 minuten op de timer staat, voegt u een
snufje zout toe aan het kokende water. Breek een ei boven een
kopje en laat het voorzichtig in het water glijden. Herhaal dit
met het andere ei. Pocheer de eieren 2 tot 4 minuten. Controleer
of ze gaar zijn door voorzichtig een ei uit de pan te scheppen
en er zachtjes met een theelepel op te drukken. Als het te zacht
aanvoelt (gebruik uw intuïtie), doe het dan terug in de pan en
pocheer de eieren zoân twee minuten langer.
Sprenkel de dressing over de hachee en verdeel over de twee
borden. Strooi de augurken en de rest van de dille erover en leg
er een gepocheerd eitje op.