0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Voortreffelijke paella met zeevruchten

    Porties 6, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 40 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Vis
    Hoofdgerechten
    Pasta, noedels of rijst
    Zuivelvrij
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 g chorizo, in blokjes
    • 1 groene paprika, ontdaan van zaadjes en grof gehakt
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
    • 1 ui, geschild en gehakt
    • 1 bosje verse platte peterselie, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • een snufje saffraan
    • 200 g mosselen of clams, schoongeboend en baard verwijderd
    • 300 g paellarijst
    • 200 g rode paprika (pot), uitgelekt en grof gehakt
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 800 ml kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
    • 12 grote rauwe garnalen, ongepeld
    • 100 g pijlinktvis, schoongemaakt en in dunne ringen
    • 150 g sperziebonen, gebroken en schuin gesneden
    • 2 citroenen

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 250 °C. Doe de olijfolie en chorizo in de hete pan en stel de timer in op 5 minuten, zodat de chorizo goudbruin wordt en wordt uitgebakken. Voeg de stukjes groene paprika, de knoflook, ui, peterselietakjes, saffraan en een flinke snuf peper en zout toe. Stel de timer in op 10 minuten.
    • Controleer ondertussen de mosselen of clams die open zijn en gooi ze weg als ze na een paar tikken niet dichtgaan. Verlaag de temperatuur tot 175 °C en voeg de rijst en paprika uit pot toe. Stel de timer in op 5 minuten. Al die heerlijke smaken in de pan worden door de rijst opgenomen.
    • Giet de tomaten uit blik en bouillon erbij en voeg wat peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur tot 130 °C. Verdeel de garnalen over de paella, gevolgd door de pijlinktvis en mosselen of clams. Zet het deksel op de pan en stel de timer in op 5 minuten. Voeg vervolgens de gesneden sperziebonen toe, plaats het deksel er weer op en stel de timer in op nog eens 10 minuten.
    • Hak de peterselieblaadjes grof en strooi ze over de paella. Pers het sap van één citroen erboven uit. Verdeel de paella over de kommen en serveer met een partje citroen om erboven uit te knijpen.
    Don't activate this page

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.