Porties6,Voorbereidingstijd20 m,Bereidingstijd:40 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
60-90 minuten
Vis
Hoofdgerechten
Pasta, noedels of rijst
Zuivelvrij
Fruit
Vlees
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
100 g chorizo, in blokjes
1 groene paprika, ontdaan van zaadjes en grof gehakt
4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
1 ui, geschild en gehakt
1 bosje verse platte peterselie, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
een snufje saffraan
200 g mosselen of clams, schoongeboend en baard verwijderd
300 g paellarijst
200 g rode paprika (pot), uitgelekt en grof gehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
800 ml kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
12 grote rauwe garnalen, ongepeld
100 g pijlinktvis, schoongemaakt en in dunne ringen
150 g sperziebonen, gebroken en schuin gesneden
2 citroenen
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel
de temperatuur in op 250 °C. Doe de olijfolie en chorizo in de
hete pan en stel de timer in op 5 minuten, zodat de chorizo
goudbruin wordt en wordt uitgebakken. Voeg de stukjes groene
paprika, de knoflook, ui, peterselietakjes, saffraan en een flinke
snuf peper en zout toe. Stel de timer in op 10 minuten.
Controleer ondertussen de mosselen of clams die open zijn en
gooi ze weg als ze na een paar tikken niet dichtgaan. Verlaag de
temperatuur tot 175 °C en voeg de rijst en paprika uit pot toe.
Stel de timer in op 5 minuten. Al die heerlijke smaken in de pan
worden door de rijst opgenomen.
Giet de tomaten uit blik en bouillon erbij en voeg wat peper
en zout toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de
temperatuur tot 130 °C. Verdeel de garnalen over de paella,
gevolgd door de pijlinktvis en mosselen of clams. Zet het deksel
op de pan en stel de timer in op 5 minuten. Voeg vervolgens de
gesneden sperziebonen toe, plaats het deksel er weer op en stel
de timer in op nog eens 10 minuten.