Je kan in je Airfryer ook vuurvaste schalen gebruiken om zo deze heerlijke macaronischotel te maken.
Porties 4, Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram macaroni
- 250 gram runder gehakt
- 5 tomaten
- 3 tenen fijn gesneden knoflook
- 1 eetlepel verse oregano
- 1 rode peper
- 150 gram geraspte kaas
- 200 gram hamblokjes
- 4 lente uien
- 20 gram tomaten pasta
- 1 ui
Bereiding
- 1. Kook eerst de macaroni in ruim water en spoel deze goed af.
- 2. Snij de tomaten en ui in kleine blokjes maar hou 1 tomaat apart om af te garneren en snij deze in plakken.
- 3. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg de tomatenpuree,rode peper, tomatenblokjes, hamblokjes, ui, knoflook , oregano, toe en bak dit goed door.
- 4. Voeg de gekookte macaroni toe en meng dit goed in de koekenpan.
- 5. Breng de macaronischotel op smaak en vul hiermee de vuurvaste schaal.
- 6. Garneer de schaal met de plakken tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.
- 7. Gratineer de macaronischotel in de Airfryer 180 graden 20minuten