Met de Pastamachine kun je pasta maken die je niet meer in de winkel koopt.
Zo maak je met een theelepel kerrie de lekkerste kerriepasta. Vervang je normale bloem door maïsbloem om een glutenvrije variant te maken.
Porties6,Bereidingstijd:30-60 minuten
Groenten
Pasta- noedelmaker
Vis
The Philips Chef
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Glutenvrij
Ingrediënten
Ingrediënten kerriepasta:
1 theelepel kerriepoeder
500 gram semola meel
Water + 2 eieren: totaal 200 gram
Ingrediënten glutenvrije pasta:
500 gram maïsmeel
1 theelepel kerriepoeder
7 gram xanthaangom
250 ml water
Ingrediënten vulling:
olijfolie van eerste persing
1 eetlepel mosterdzaad (toko)
1 eetlepel fenegriekzaad (toko)
1 grote ui
1 chilipeper
2 cm gember
3 tenen knoflook
1 stengel citroengras
200 gram grote tijgergarnalen schoon
200 gram roodbaars
1 blik kokosnootmelk (250ml)
½ liter vis bouillon (of ½ liter water en 1 bio visbouillonblokje)
Klein bosje verse koriander
1 limoen
Bereiding
1. Zet het fettuccine mondstuk in de Pastamachine.
2. Doe de bloem en het kerriepoeder in de Pastamachine en zet deze aan op programma 2.
3. Klop de eieren met het water op en voeg dit geleidelijk toe aan de Pastamachine.
4. Wanneer de Pastamachine begint met extruderen, snijd de pasta dan om de 20 cm af met de schraper.
5. Snijd de gember, knoflook, rode peper, ui, citroengras en koriander zeer fijn.
6. Pak nu een wokpan en doe daar een klein beetje olijfolie in.
7. Bak het fenegriek- en mosterdzaad kort aan en voeg de gember, rode peper, ui, citroengras en knoflook er aan toe en fruit dit kort aan.
8. Voeg er nu de garnalen en de roodbaars aan toe en bak dit weer kort aan.
9. Blus af met de visbouillon en voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
10. Wanneer de saus kookt, voeg dan de pasta aan de saus toe.
11. Kook de pasta 3 minuten en dien de pasta op met de vers gesneden koriander.
Tip van de Chef: Het voordeel van pasta met de Pastamachine is dat je deze maar heel kort hoeft te koken. Wanneer je deze dus in de saus kookt trekken alle smaakstoffen in de pasta.