Heerlijk op een warme lentedag: deze aspergesalade met mandarijn, appel en gebakken krieltjes uit de Airfryer. Serveer het met gegrilde aspergefakkels om het geheel compleet te maken.
Porties 12, Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 750 gram groene asperges
- 750 gram beenham (naturel)
- 6 mandarijnen
- 1 appel
- 500 gram krielaardappels (zonder schil)
- 2 lente uitjes
- 10 plakjes ontbijtspek
- 4 gekookte eieren
- 4 eetlepels light mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- 1. Schil de witte asperges en snijd deze in grove stukken Houd 10 groene asperges apart voor de aspergefakkels. Snijd de rest van de groene asperges ook in grove stukken.
- 2. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Pel daarna de mandarijnen en maak hier partjes van.
- 3. Snij de helft van de beenham in kleine blokjes en de rest in dunne plakken.
- 4. Spoel de krielaardappels af, meng deze met de gesneden asperges en 1 lepel arachide olie en bak deze samen met alle beenham krokant in de Airfryer op 150 graden voor 15-20 minuten. Laat deze vervolgens beide afkoelen.
- 5. Kook vervolgens de eieren in je Airfryer 12min 120gr en laat ze schrikken maak de eieren fijn met een eiersnijder en doe deze samen met de krielaardappels, mandarijn, appel en asperges in een kom.
- 6. Meng 4 lepels light mayonaise door de salade en breng op het smaak met peper en zout. Meng het daarna door de salade.
- 7. Snijd de lente ui in dunne ringen en verdeel deze over de salade.
- 8. Maak van de overgebleven groene asperges samen met het ontbijtspek aspergefakkels. Grill deze in de Airfryer op 170 graden voor 10 minuten en serveer deze samen met de resterende beenham bij de salade.
- Tip van de Chef: De beenham kan zowel koud als warm gegeten worden.